U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Kraker' voor organizers
Het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk heeft een apparaatje ontwikkeld dat de codebeveiliging van elektronische zakagenda's kan kraken. De politie gebruikt het apparaat om organizers van criminelen te kunnen inzien.



Bibliotheken zitten zonder boekrecensies
Het merendeel van de bibliotheken beschikt niet langer over recensies van Nederlandstalige literatuur. Dit is het gevolg van een juridisch steekspel over de LiteRom, een cd-rom met 50.000 boekrecensies.



Schadebedrag drukt koersen van uitgeverijen
Uitgever Elsevier en beoogd fusiepartner Wolters Kluwer liepen vanochtend op de Amsterdamse effectenbeurs koersverlies op. De publicatie van 675 miljoen gulden schadevergoeding na fraude bij Elsevier-dochter Reed Travel gaf veel beleggers reden tot verkoop.



Lekker kijken naar sterren op mediabeurs
Nederlandse programmamakers proberen via de televisiebeurs Natpe door te breken in Amerika. Op de eerste dag gaat de aandacht echter vooral uit naar de sterren zelf. De komende dagen hopen de NOS en HMG te oogsten.



Veehouders dagen Oprah voor rechter
Texaanse veehouders hebben Oprah Winfrey, de populaire televisiepresentatrice, voor de rechter gedaagd omdat ze de Amerikaanse hamburger belasterd zou hebben. De uitkomst van het proces, dat gisteren in de Texaanse stad Amarillo begon met de selectie van juryleden, kan verstrekkende gevolgen hebben voor de landbouwsector, voor de consumenten en ook voor de media in de Verenigde Staten.



Telecom en pc-bedrijven bieden snel Internet
Compaq, Intel, Microsoft gaan samenwerken met de meeste regionale telefoonmaatschappijen in de Verenigde Staten om consumenten snelle toegang te bieden tot Internet.



Sprookjesachtig schijnsel
De Leidse oriëntalist Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936) was onder anderen een beroemd man omdat hij - poserend als een gelovige moslim - als een van heel weinig Europeanen was doorgedrongen in Mekka, en daar zelfs het hoogste heiligdom van de islam, de Ka'aba, had weten te aanschouwen.




Regisseur John Waters houdt niet van 'feel good'-films houdt, maar van 'feel bad'-films. Volgens Waters (Mondo Trasho, Hairspray, Cry-Baby), die zegt op tachtig tijdschriften geabonneerd te zijn, gaan zijn films over mensen die volslagen gek zijn, maar denken dat ze normaal zijn. Deze week in de rubriek Dwarsverbanden John Waters' kritische - in kitsch verpakte - benadering van maatschappelijke problemen als racisme en alcoholisme.

(www.nrc.nl/W2/Lab/Dwarsverbanden)

NRC Webpagina's
21 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)