U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Netanyahu wijkt niet voor pressie Clinton
WASHINGTON/TEL AVIV, 21 JAN. Twee ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Bill Clinton en de Israelische premier Benjamin Netanyahu hebben gisteren in Washington geen doorbraak opgeleverd.

Nieuw dieptepunt roepia in Indonesië
JAKARTA, 21 JAN. Aanhoudende twijfel over de kredietwaardigheid van het land en toenemende bezorgdheid over de politieke stabiliteit hebben vanochtend gezorgd voor een verscherping van de financiële crisis in Indonesië. Halverwege de middag bereikte de koers van de roepia een nieuw dieptepunt: 14.000 tegen 1 dollar. Gisteren stond de roepia nog op 9.750.

Jorritsma en De Boer oneens over Schiphol
DEN HAAG, 21 JAN. Binnen het kabinet is onenigheid ontstaan over een suggestie van minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) dat de geldende beperkingen op de geluidsoverlast rond Schiphol moeten worden aangepast, zodat de luchthaven ook dit jaar met ruim 10 procent kan groeien.

Missie ontevreden uit Algerije
ALGIERS, 21 JAN. De Oostenrijkse onderminister van Buitenlandse Zaken, Benita Ferrero-Waldner, is verre van tevreden over de manier waarop de Algerijnse regering het bezoek van de Europese trojka waarvan zij deel uitmaakt, heeft georganiseerd. De delegatie van de Europese Unie heeft gisteren een bezoek van 26 uur aan Algiers afgesloten waartoe de EU had besloten na de golf van massamoorden in Algerije.

Gekloonde stieren geboren in Texas
BOSTON, 21 JAN. Op een boerenbedrijf in Texas zijn twee gekloonde en genetisch gemanipuleerde stierkalfjes geboren (foto boven). Amerikaanse wetenschappers hebben een kloontechniek gebruikt die in de toekomst koeien moet opleveren die menselijk albumine of andere medicinale eiwitten in hun melk produceren. Albumine wordt onder andere gebruikt om infusen te bereiden.

Bibliotheken zonder recensies
DEN HAAG, 21 JAN. Het overgrote deel van de bibliotheken heeft geen literatuurrecensies meer als gevolg van een juridisch conflict over LiteRom, een cd-rom met 50.000 boekrecensies. Na de introductie van de cd-rom in 1992 zijn de papieren recensies weggegooid. Nu moet LiteRom van de rechter terug naar de uitgever.

'Kassabonnen deugen niet'
ROTTERDAM, 21 JAN. De supermarktketens Albert Heijn, Edah, Super en C1000 zijn onaangenaam verrast door een steekproef waaruit blijkt dat slechts één op de drie kassabonnen juist is. De meeste fouten zijn in het nadeel van de consument.

Peiling: reserves jegens muntunie
DEN HAAG, 21 JAN. Eén op de drie Nederlanders vindt dat Italië nog niet thuishoort in de Europese muntunie. Van hen vindt een meerderheid dat als Italië toch meedoet, Nederland zelf buiten de muntunie moet blijven. Dit blijkt uit een NIPO-enquête.

Overleg Irak-VN zonder resultaat
BAGDAD, 21 JAN. Het overleg tussen Richard Butler, chef van de VN-ontwapeningscommmissie voor Irak, en Iraakse functionarissen heeft niets opgeleverd. De VN zijn niet bereid de pogingen om toegang te krijgen tot zogeheten 'presidentiële plaatsen' te staken.

Oremans verliest
MELBOURNE, 21 JAN. Miriam Oremans is in de tweede ronde van de Open Australische tenniskampioenschappen uitgeschakeld. Oremans verloor in twee sets van de als achtste geplaatste Spaanse Conchita Martinez, 7-5 en 6-2.

Fraude loonbedrijven Westland
DEN HAAG, 21 JAN. Bedrijven die personeel uitlenen voor ongeschoold werk, zogenoemde handmatige loonbedrijven, frauderen op grote schaal. Dat blijkt uit een onderzoek naar dergelijke loonbedrijven die voor de glastuinbouwbedrijven in het Westland werken.

NRC Webpagina's
21 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)