U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Endemol op tv-markt in VS
Endemol onderneemt opnieuw een poging om op de Amerikaanse televisiemarkt voet aan de grond te krijgen. Het amusementsconcern heeft een contract gesloten met Dick Clark Productions om gezamenlijk een Amerikaanse versie van de in Europa succesvolle Soundmixshow te produceren.



PTT en Libertel bieden op licenties
PTT Telecom en Libertel bieden mee op de zogenoemde 'regionale' vergunningen voor mobiele telefonie die het ministerie van Verkeer en Waterstaat medio februari wil veilen. Dat hebben beide ondernemingen gisteren desgevraagd



Technovation
Tijdens de recessie van eind jaren tachtig en begin jaren negentig daalden de investeringen in informatietechnologie en informatiesystemen. Sindsdien is het klimaat voor dit soort investeringen weer gunstiger geworden, getuige de groei van de verkoopcijfers op mondiaal niveau. Deze stegen van 1490 miljard dollar in 1992 tot 2100 miljard dollar in 1995. De branche-deskundigen verwachten dat de informatietechnologie in het jaar 2000 een aandeel van tien procent zal hebben in de wereldeconomie. Uit recent onderzoek blijkt dat de investeringen in informatietechnologie in 1996 in Groot-Brittannië met acht procent zijn gestegen en met 6,2 procent in de Verenigde Staten.



Te weinig en te vroeg
Manmoedig trachten dagbladen en omroepgidsen hun lezers op de hoogte te houden van het complete aanbod aan (speel)films dat dagelijks via de kabel de huiskamer binnenkomt. Het grootste probleem is misschien nog wel het selecteren van het beste uit het bonte pakket. Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een krant of weekblad op maat van de individuele lezer. Iets dat denkbaar is via Internet. Houdt u van Italiaanse westerns, Ursula Andress en Nederlandse documentaires van voor 1970, via e-mail blijft u op de hoogte.




Nu gebleken is dat Paula Jones, die president Clinton van ongewenste intimiteiten beschuldigt, wordt gesteund door ultrarechtse christenen verliest ze de sympathie van het Amerikaanse publiek. Op de website van het Paula Jones Legal Fund is een beschrijving van de zaak te zien en wordt vooral om geld gevraagd om de juridische kosten te dekken. De advocaten van Jones eisen 2 miljoen dollar schadevergoeding.

(jones-clinton.com)

NRC Webpagina's
20 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)