U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verdachte verpleger onverwacht vrijgelaten
DEN HAAG, 20 JAN. Het gerechtshof in Den Haag heeft gisteren de 38-jarige verpleger John H. geheel onverwachts vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. Dit betekent niet dat hij is vrijgesproken van de hem ten laste gelegde feiten, maar dat het hof ,,geen ernstige bezwaren'' meer heeft tegen zijn vrijlating. De verpleger wordt ervan verdacht samen met de hoofdverdachte, zijn zwager André du M., de Haagse mevrouw Sloos-Fischer te hebben vermoord.

Endemol op tv-markt in VS
NEW ORLEANS, 20 JAN. Endemol onderneemt opnieuw een poging om op de Amerikaanse televisiemarkt voet aan de grond te krijgen. Het amusementsconcern heeft een contract gesloten met Dick Clark Productions om gezamenlijk een Amerikaanse versie van de in Europa succesvolle Soundmixshow te produceren.

Boete voor boek over moord Piat
MARSEILLE, 20 JAN. Een Franse rechtbank heeft vanmorgen de twee auteurs en de uitgever van een boek over de moord in 1994 op parlementslid Yann Piat tot hoge geldboetes veroordeeld. In het boek beweerden de schrijvers, André Rougeot en Jean-Michel Verne, dat twee voormalige ministers (bedoeld werden François Léotard en Jean-Claude Gaudin) opdracht gaven tot de moord en dat deze werd uitgevoerd door een commando van de militaire inlichtingendienst. Piat voerde campagne tegen de mafia.

'Veerboot Stena Line voer te snel'
HOEK VAN HOLLAND, 20 JAN. De averij die de catamaran Discovery van de Stena Line bijna drie weken geleden opliep tijdens de overtocht van Harwich naar Hoek van Holland had voorkomen kunnen worden als het schip minder snel had gevaren. Dit concludeert eigenaar Stena Line na eigen onderzoek. Stena hervat morgen de veerdienst. De eerste afvaart vandaag ging niet door ,,vanwege de verwachte te hoge gemiddelde golfhoogte'', aldus Stena Line.

China wil dialoog mensenrechten
PEKING, 20 JAN. China heeft commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, Mary Robinson, uitgenodigd voor een bezoek. Peking zegt bereid te zijn ,,de samenwerking tussen China en de VN op het gebied van de mensenrechten te versterken''.

Promotie-actie Groningen stopt
ROTTERDAM, 20 JAN. De promotiecampagne 'Er gaat niets boven Groningen' wordt voorlopig stopgezet. Dat heeft Groninger Promotie Overleg (GPO), waarin gemeente, provincie en bedrijfsleven gezamenlijk zitting hebben, onlangs besloten. Aanleiding voor het besluit is de voortdurende negatieve publiciteit rond het falende politieoptreden en de bestuurlijke crisis in Groningen.

NRC Webpagina's
20 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)