U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Bromet stort zich op het gezin
Documentarist Frans Bromet heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de bijzonderste en productiefste programmamakers van de Nederlandse televisie. Bij de publieke omroepen lopen dit seizoen drie series van zijn hand: bij de VPRO Wat is nou... (met Peter van Ingen) en Buren, bij de NCRV begon gisteravond de 6-delige serie De opvoeding.


M E D I A :


'Troostprijs voor Joop van den Ende'
Ursul de Geer zie je wel vaker op feestjes. Maar toen John de Mol en André van Duin zich bij de garderobe meldden, wist iedereen hoe laat het was. Dat de hele familie uit Aalsmeer aan het binnendruppelen was, kon maar een ding betekenen. Joop zélf zou worden uitgeroepen tot omroepman van het jaar. ,,Joop!'', fluisterde het verbaasd bij de kapstok, ,,Ome Joop'', ging het in de hal, en ,,Joop wordt het'', tussen de tafeltjes. ,,Omroepman van het jaar!''


F I L M   V O O R A F :


A Bridge Too Far
Het procédé voor A Bridge Too Far konden producent Joe Levine en regisseur Richard Attenborough zó afkijken van The longest day, want een verhaal met veel hoofdpersonen en veel ingewikkelde militaire bewegingen laat zich het makkelijkst vertellen door in elke rol een ster neer te zetten. Luitenant X of sergeant Y is de kijker gauw vergeten, maar zodra zo'n figuur door een ster wordt gespeeld, hindert het niet dat die telkens maar kort in beeld is - o, ja, daar is die weer, hoe zou het verder met hem gaan?

NRC Webpagina's
20 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)