U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Turks hof ontbindt Welvaartspartij
Het constitutionele hof in Ankara heeft gisteren de moslim-fundamentalistische Welvaartspartij - de grootste Turkse partij - ontbonden. Partijleider Erbakan en vijf kaderleden mogen vijf jaar geen politiek bedrijven.


E C O N O M I E :


Telecom-net trekt 200.000 gebruikers
PTT Telecom heeft het afgelopen jaar 200.000 Nederlanders aangesloten op 'Het Net', het besloten computernetwerk op basis van Internettechniek. Bij de lancering van Het Net, ruim drie maanden geleden, werd voor eind '97 een streefcijfer van 300.000 gebruikers gesteld.


H O O F D A R T I K E L :


Verantwoording
AFGELOPEN MAANDAG stond het hoofdstedelijke muziek- en cultuurcentrum Paradiso blauw. Aan de orde was dé vraag van de twintigste eeuw: wat waren de overeenkomsten tussen het fascisme en het communisme, wat waren de verschillen, wie waren er schuldig en wat doet het er toe?


S P O R T :


Barney's droom van het grote geld
De bekendste postbode van Nederland hoopt dat hij nooit meer brieven hoeft te bezorgen. Dartsheld Raymond van Barneveld droomt na zijn luidbejubelde overwinning in Engeland van het grote geld. ,,Ik heb nog één grote wens'', zegt Van Barneveld. ,,Ik wil professioneel darter worden.''


C O L U M N :



FAX aan de Kinderdijkse Spreeuwen

Spreeuwen, Zag jullie donderdagavond in het journaal. Magistraal. Die massale vlucht, die zonsverduisterende pirouette. Prachtig. Pia zei dat jullie in de war waren door het zachte winterweer, maar Pia snapt het niet. Niemand snapt het.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Freischwebend
Met negen Duitse en ongeveer evenveel Nederlandse journalisten zat ik deze week als vrijwillige balling in een Wassenaarse villa voor een intensieve taalcursus, over onder andere krantenkoppen (Schlagzeile) en openingen (Aufmacher).


NRC Webpagina's
17 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)