U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

PvdA-congres wil meer milieuregels en minder jacht
AMSTERDAM, 17 JAN. Het PvdA-congres heeft de milieu- en natuurparagraaf van het concept-verkiezingsprogramma op enkele punten aangescherpt. Het congres, vandaag en gisteren bijeen in Amsterdam, wil dat de groei van Schiphol veel strikter wordt begrensd dan de commissie wenste die het concept-programma schreef. Bovendien mag er van het congres absoluut niet geboord worden naar gas of olie in de Waddenzee. De afgevaardigden steunden gisteren ook het voorstel van de afdeling Amsterdam De Pijp om de jacht op in het wild levende zoogdieren en vogels te verbieden. Aan de betreffende passage werd expliciet toegevoegd dat ook leden van het koninklijk huis niet mogen jagen.

Vierde verdachte in Tjoelkerzaak alsnog gehoord
LEEUWARDEN, 17 JAN. De vierde verdachte in de zaak van Meindert Tjoelker, de 18-jarige Dennis S., wordt op 11 maart in een besloten zitting gehoord door het Leeuwarder gerechtshof. De vriendin van Tjoelker diende onlangs een klacht in bij het hof wegens het niet vervolgen van S. door het openbaar ministerie. Het hof kan het OM manen hem alsnog te vervolgen.

Nieuw geval van varkenspest
RAVENSTEIN, 17 JAN. In het Brabantse Ravenstein is gisteren een nieuw geval van varkenspest vastgesteld. Het totaal aantal besmette bedrijven bedraagt nu 428.

Justitie stelt zelf onderzoek in
ROTTERDAM, 17 JAN. Het ministerie van Justitie stelt zelf een onderzoek in naar een tweede geval van belangenverstrengeling waarvan de Leeuwarder procureur-generaal D. Steenhuis is beschuldigd. Eerder deze week werd voormalig Tweede-Kamervoorzitter D. Dolman al door minister Sorgdrager (Justitie) gevraagd onderzoek te doen naar een betaalde bijbaan van Steenhuis bij Bakkenist.

Meer geld voor Franse werklozen
PARIJS, 17 JAN. Premier Lionel Jospin overweegt onder druk van het aanhoudende protest van Frankrijks wanhopige werklozen de minimumuitkeringen te verhogen. In verband met de toelatingscriteria voor de Economische en Monetaire Unie zou de verhoging pas in 1999 ingaan, zeggen medewerkers van de premier.

Verdacht van mishandeling
AMSTERDAM, 17 JAN. De rijksrecherche verdenkt drie hoofdagenten van het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat van mishandeling. Dit blijkt uit een vertrouwelijk proces-verbaal van de rijksrecherche.

VS verzoeken om uitlevering
DEN HAAG, 17 JAN. De Verenigde Staten hebben het Nederlandse ministerie van Justitie om uitlevering gevraagd van de van cocaïnehandel verdachte Colombiaan A. Quiceno Botero, die eind vorig jaar werd aangehouden op de Nederlandse Antillen en daarna naar Nederland werd overgebracht.

NRC Webpagina's
17 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)