U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Topman justitie is adviseur Bakkenist
Procureur-generaal D.W. Steenhuis van de drie noordelijke regio's heeft een betaalde bijbaan bij het adviesbureau Bakkenist, dat een uiterst kritisch rapport schreef over politie en justitie in Groningen. Het rapport vormde mede aanleiding voor het aftreden van de Groningse korpschef J. Veenstra.


E C O N O M I E :


Korte staking bagagedienst KLM
Enkele honderden medewerkers van de bagageafdeling van de KLM hebben aan het eind van de ochtend het werk neergelegd. Het ging om een wilde staking. Vanmiddag zouden de bonden met de directie van de KLM praten over de staking. In afwachting daarvan is de staking opgeschort.


H O O F D A R T I K E L :


Wespennest
Openbare orde en opsporingsmethoden zijn dogmatisch gezien twee verschillende gebieden. Het verbindend element is de voortwoekerende gezagscrisis. Een uitgelekt rapport over de zaak-Lancée, de politiechef van Schiermonnikoog die wegens vermeende incest op spectaculaire wijze werd gearresteerd, heeft in Groningen de rol van katalysator vervuld. Nu blijkt dat procureur-generaal Steenhuis een betaalde adviseursfunctie vervult bij het bureau Bakkenist dat het onderzoek heeft uitgevoerd.


S P O R T :


Geen prijzen voor zwemtop, wel record
De mannenestafetteploeg is vanmiddag bij de WK zwemmen in Perth als vijfde geëindigd in de finale van de 4100 meter vrije slag. Inge de Bruijn werd zevende op de 100 meter vlinderslag in een nieuw Nederlands record van 1.00,09. De Nederlandse waterpolosters bereikten de finale door een zege (7-5) op Rusland.


NRC Webpagina's
15 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)