U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Soeharto sluit nieuw akkoord met IMF
JAKARTA, 15 JAN. De Indonesische president Soeharto heeft vanmorgen diep ingrijpende economische maatregelen aangekondigd om het vertrouwen van de internationale financiële wereld in de economie te herstellen. Hij tekende hiertoe een nieuw akkoord met het Internationaal Monetair Fonds.

Prijs schoolboeken gaat fors omhoog
ROTTERDAM, 15 JAN. De kosten van schoolboeken voor leerlingen in de hoogste klassen van Havo en VWO zullen verdubbelen na invoering in augustus van de 'tweede fase' op middelbare scholen. Dit blijkt uit een berekening van de vereniging van schoolleiders.

Brussel stuurt delegatie ministers naar Algerije BRUSSEL, 15 JAN. De Europese Unie stuurt volgende week een delegatie van ministers naar Algerije om te praten over de situatie in dat land. Dat heeft vanmorgen de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Cook, bekendgemaakt. Gisteren weigerde de regering in Algiers een ambtelijke delegatie van de Unie te ontvangen.

Wetsvoorstel: briefgeheim voor post via Internet
DEN HAAG, 15 JAN. Elektronische post via het Internet (e-mail) krijgt dezelfde beschermde status als brieven. Minister Sorgdrager (Justitie) zegt dat in het wetsvoorstel Computercriminaliteit II. Verder wordt voorgesteld aanbieders van toegang tot het Internet niet verantwoordelijk te stellen voor de inhoud van de verspreide gegevens.

Epidemie Kenia na overstroming
NAIROBI, 15 JAN. Hongersnood en een epidemie van de Rift Vally-koorts, die het gevolg zijn van de recente overstromingen in Kenia, hebben de afgelopen weken in het noordwesten van het land vijfduizend levens geëist. Dat hebben afgevaardigden van het gebied vanmorgen gemeld.

Montenegro wil hulp na onlusten
PODGORICA, 15 JAN. Na onlusten in de Joegoslavische deelstaat Montenegro heeft de Montenegrijnse regering het Westen en Rusland om hulp gevraagd. De rellen werden veroorzaakt door aanhangers van president Momir Bulatovic, die willen verhinderen dat zijn gekozen opvolger vandaag de macht in handen neemt. De VS gaven vandaag de Joegoslavische president Milosevic de schuld van de crisis in Montenegro.

Saskia Bos naar biënnale Brazilië
ROTTERDAM, 15 JAN. Saskia Bos, directeur van het centrum voor eigentijdse kunst De Appel in Amsterdam, verzorgt de Nederlandse deelneming aan de 24ste biënnale van Sao Paulo.

Loot leidt Concertgebouworkest
AMSTERDAM, 15 JAN. Het bestuur van het Koninklijk Concertgebouworkest heeft Jan Willem Loot (54) met ingang van 1 mei aangesteld als algemeen directeur. Hij krijgt ook de artistieke eindverantwoordelijkheid.

NRC Webpagina's
15 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)