U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

E-mail gaat onder briefgeheim vallen
Internet toegangsaanbieders krijgen dezelfde wettelijke status als drukkers en uitgeverijen. Daarmee zijn zij niet meer verantwoordelijk voor de inhoud van strafbare data (zoals kinderporno) die via hen op het Internet wordt aangeboden. Wel worden zij verplicht mee te werken aan het opsporen en verwijderen van schadelijke data als justitie daarom vraagt. E-mail (elektronische post) krijgt volgens het wetsvoorstel dezelfde beschermde status als brieven en telefoongesprekken.



Inval bij Microsoft in Japan
De Japanse Fair Trade Commissie heeft deze week een huiszoeking verricht bij de Tokiose vestiging van het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft op verdenking van monopolistisch handelen. De FTC verdenkt Microsoft ervan druk uit te oefenen op Japanse producenten van computers om geen software van andere bedrijven op hun computers te installeren.



In een land van krankzinnigen
De moedige coming out van dominee Van Drimmelen ('de hele wereld mag weten dat ik geen pedofiel ben') heeft geleid tot een reeks andere bekentenissen. Zo onthulde bisschop Bomers gisteren dat hij nooit rooms is geweest; hij wilde alleen begrip kweken voor de katholieken. Rond tv-clown Braakhekke ontstond zelfs verwarring. Volgens het AD had hij zijn homoseksualiteit alleen voorgewend om het koksberoep acceptabeler te maken - of omgekeerd, dat werd niet duidelijk.



Kies je favoriete krantenfoto
Wie 11 of 12 jaar is kan meedoen aan de verkiezing van de krantenfoto die volgens kinderen de beste is. Ieder jaar organiseert de stichting World Press Photo voor grote mensen en kinderen een krantenfoto-verkiezing. Aan de World Press Photo Kinderjury doen dit jaar kinderen mee uit Zimbabwe, Bangladesh, Duitsland, Puerto Rico, Spanje en ook Nederland. Als je Nederlands kinderjurylid wilt worden, moet je een foto uit een krant of tijdschrift kiezen en op papier uitleggen waarom je die foto zo goed vindt. Wie weet word jij dan uitgenodigd om mee te doen aan de World Press Photo Kinderjury, die van 17 tot 19 februari in Amsterdam foto's gaat uitzoeken. Ben je 11 of 12, stuur dan je favoriete krantenfoto met uitleg waarom het je favoriet is vóór 28 januari aan (zet wel je naam en telefoonnummer op je inzending!): World Press Photo,Jacob Obrechtstraat 26,1071 KM Amsterdam.




De fotoprijs de Zilveren Camera is dit jaar toegekend aan Kadir van Lohuizen voor zijn serie 'De trein naar Kisangani'. In zeven foto's legde Van Lohuizen vast hoe duizenden Rwandezen met hulp van de Verenigde Naties naar hun vaderland proberen terug te keren. Tientallen vluchtelingen worden in de propvolle wagons doodgedrukt. Op de site van de Zilveren Camera is ondermeer het juryrapport te lezen.

(www.xs4all.nl/ % 7Ewubbo/ zilverencamera.html)

NRC Webpagina's
15 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)