U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De taal van gestaalde kaders
Mannen van de avond waren, uit het oogpunt van onverzettelijkheid, Roel Walraven en Phil Toosey. Ik verklaar mij nader. Walraven, ex-wethouder van de CPN in Amsterdam, bleek bij Paul Witteman niets te voelen voor een mea culpa tegenover Bolkestein en de rest van het Nederlandse volk. Toosey was, zoals uit een Engelse documentaire bij de AVRO bleek, in de Tweede Wereldoorlog de commandant van een Brits detachement die bij de aanleg van bruggen over de Kwai weigerde te collaboreren met de Japanners.


T V   V O O R A F :


Snurken in de schoolklas
Niets is zeker op de Haagse Prinses Irene basisschool. Of de nieuwe kleuter wel door iemand wordt afgehaald 's middags, of de zieke leerling wel bij een huisarts wordt gebracht, of zijn ouders verzekerd zijn en of zij de juf überhaupt verstaan.


F I L M   V O O R A F :


Valmont
Halverwege de voorbereidingen voor zijn filmbewerking van Les Liaisons Dangereuses ontdekte Milos Forman in 1989 dat er nóg een film naar de scandaleuze brievenroman van Choderlos de Laclos uit 1782 op stapel stond. Hoe laconiek Forman tegen filmrecensent Roger Ebert ook vertelde dat dat hem niets kon schelen, het moet een donderslag bij heldere hemel zijn geweest. Niet alleen werkte de Engelse regisseur Stephen Frears zo veel sneller dat hij al met de opnamen kon beginnen toen Forman het script nog nauwelijks had afgerond, ook hadden zij beiden hun zinnen gezet op dezelfde locaties in Bordeaux, Caens en Parijs.

NRC Webpagina's
14 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)