U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Met de snelheid van De Hond
De meest geslaagde metafoor van Maurice de Hond is die van de snelheid van het licht. Zo snel zou het er op Internet aan toe gaan. Ik zie mezelf op die manier de krant lezen: telkens een halve minuut wachten op het volgende plaatje, terwijl de stukken tekst langzaam en in willekeurige volgorde op het papier verschijnen. Als Maurice 's avonds de schakelaar omzet, gaat 's morgens het licht aan.



Hoorzitting over 'macht' Microsoft gespannen
De hoorzitting, waarin Microsoft betoogt dat het besturingsprogramma Windows en de browser Internet Explorer onlosmakelijk verbonden zijn, is gistermiddag na een gespannen start opgeschort en wordt vandaag voortgezet.



De opmars van educatieve tv
Vanuit München is de Duitse publieke omroep begonnen met een speciaal station voor educatieve televisie, BR-Alpha geheten. De programmering ziet er nog wat spartaans uit: veel heemkunde in de vorm van documentaires over de verschillende delen van Duitsland, theologische debatten, films over de wonderen der zee, en talencursussen. 's Nachts zendt BR-Alpha de al van de zender Bayern-3 bekende Space Nights uit, eindeloze opnamen van de aarde vanuit de ruimte.



Pausbezoek aan Cuba
De Cubaanse kardinaal Jaime Ortega heeft gisteravond de Cubaanse bevolking op staatstelevisie mogen toespreken in verband met het pausbezoek van volgende week. Katholieke prelaten zijn niet meer op Cubaanse tv te zien geweest sinds vlak na de revolutie van 1959. Ortega hield gisteravond een bijbellezing en besprak de rechten van de mens en de rol van de paus bij de val van het communisme in Oost-Europa. De paus is volgens Ortega niet zozeer een anticommunist, maar eerder een ,,Poolse patriot, die bezwaar maakte tegen de Russische onderdrukking van zijn vaderland''. (AP)



SAP breidt uit
Het snel groeiende Duitse softwareconcern SAP, de grootste concurrent van de Nederlandse Baan Company, denkt het aantal arbeidsplaatsen dit jaar te vergroten met 5000 ofwel bijna 40 procent. In Duitsland zullen 2000 nieuwe banen ontstaan, mits daar voldoende gekwalificeerd personeel is te krijgen. (DPA)




Op de rollerdisco in Amsterdam kunnen rolschaatsers tegenwoordig weer dansen op muziek. Deze rollerdisco verschilt van andere rolschaatsfeesten omdat ze vooral bedoeld is voor rollerskaters - en niet voor inline skaters. Dwarsverbanden gaat deze week in op de vraag of er sprake is van een rollerskate-trend. Tevens over het wereldwijde netwerk van rolschaatsgekken en verschillende rolschaatsvarianten.

(www.nrc.nl/W2/Lab/Dwarsverbanden)

NRC Webpagina's
14 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)