U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Italië vraagt opheldering na Nederlandse twijfels
DEN HAAG, 14 JAN. De Italiaanse minister-president Prodi heeft gisteren premier Kok gebeld om opheldering te vragen over de Nederlandse twijfel over Italiaanse deelname aan de nieuwe Europese munt. Ook wilde Rome meer weten over het plan van minister Zalm (Financiën) af te treden als Nederland instemt met Italiaanse deelname aan de EMU. NRC Handelsblad meldde gisteren dat Zalm persoonlijk aan premier Kok heeft duidelijk gemaakt op te stappen als Italië deelneemt aan de eerste groep EMU-landen. Zalm ontkende gisteren in het NOS-journaal dat hij ,,binnen het kabinet'' gedreigd heeft af te treden.

VN in impasse na weigering Irak
NEW YORK / BAGDAD, 14 JAN. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is er vannacht niet in geslaagd een standpunt te verwoorden over de Iraakse weigering een team VN-wapeninspecteurs aan het werk te laten gaan. Irak verhinderde vanochtend, net als gisteren, het team van 'de Amerikaanse spion' Scott Ritter erop uit te gaan.

Onderwijsbonden roepen leraren op te gaan staken
ROTTERDAM, 14 JAN. De onderwijsbonden hebben leraren op middelbare scholen opgeroepen om op 29 januari te gaan staken. Ze eisen dat de werkdruk wordt verminderd. Leerkrachten willen dat het gemiddeld aantal lesuren per week met twee wordt verminderd tot 26.

VS doen verzoek om uitlevering van Hakkelaar
AMSTERDAM, 14 JAN. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Nederland officieel gevraagd om de uitlevering van Johan V., alias de Hakkelaar, wegens grootschalige invoer van hasj op Amerikaans grondgebied.

Vliegtuig stort neer met Talibaan
ISLAMABAD, 14 JAN. Een Afghaans vrachtvliegtuig met aan boord 80 Talibaanstrijders is gisteravond in dichte mist neergestort op een berghelling in het naburige Pakistan. Dat meldde vanmorgen een woordvoerder van de grenspolitie in de Pakistaanse stad Quetta. Aangenomen wordt dat niemand het ongeluk heeft overleefd.

Marga Bruyn-Hundt (66) overleden
HAUTE NENDAZ, 14 JAN. De econome dr. Marga Bruyn-Hundt is gisteren op 66-jarige leeftijd overleden in Zwitserland. Zij was onder meer bekend als krachtig voorvechter van economische onafhankelijkheid van vrouwen.

Hoogleraar weg om 'Oei, ik groei'
ROTTERDAM, 14 JAN. Het bijzonder hoogleraarschap van prof. dr. F.X. Plooij aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt per 1 maart beëindigd. Hij was het niet eens met de weerlegging van zijn theorie in het boek 'Oei, ik groei' over de groeisprongetjes van baby's.

Huttenga staakt kerkelijke functies
LEUSDEN, 14 JAN. De Zeister predikant J. Huttenga legt zijn functies in en namens de gereformeerde synode neer. Aanleiding is de commotie over zijn betrokkenheid bij een artikel over pedofilie van zijn collega L. van Drimmelen, die verklaarde zelf pedofiel te zijn, maar dat later ontkende. Het dagelijks bestuur van de gereformeerde synode heeft Van Drimmelen op non-actief gesteld.

Rus Popov wint 100 m vrije slag
PERTH, 14 JAN. Pieter van den Hoogenband is vanochtend bij de WK zwemmen in Perth als vierde geëindigd op de 100 meter vrije slag. De Rus Alexander Popov veroverde de wereldtitel in 48,93 seconden, Van den Hoogenband finishte in 49,58 seconden. Kirsten Vlieghuis werd vierde op de 400 meter vrije slag.

Frank Rijkaard terug bij Oranje
ROTTERDAM, 14 JAN. Frank Rijkaard keert terug bij het Nederlands elftal. De 73-voudige international wordt toegevoegd aan de technische staf van Oranje, dat zich voorbereidt op het wereldkampioenschap in Frankrijk. Hij is de derde assistent van bondscoach Guus Hiddink, na Johan Neeskens en Ronald Koeman

NRC Webpagina's
14 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)