U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Een weekend met een nieuw elan
Murw gebeukt door al die obligate jaaroverzichten en ellendige kerstvreugde, snakten wij, kijkers, naar een nieuw elan in 1998. En dat kregen we, althans, in het eerste weekend van het nieuwe jaar. Voor de sceptici die menen 'dat er zelden wat bijzonders op tv is', volgt hier mijn inventarisatie.


T V   V O O R A F :


Mexico en het spel van de maskers
,,Is dit fictie of realiteit die we zien'', vraagt journalist Dirk van der Sypen. Er is een moordaanslag in het centrum te zien. Gierende auto's. De korte puf van een pistoolschot. ,,We stellen het als fictie voor, maar dit is deel van de realiteit van Mexico-Stad'', zegt de regisseur van wat de opname van een scène voor een Mexicaanse soap-serie blijkt te zijn. Hij wil de scène overdoen, denkt nog even na en zegt dan sip: ,,Maar de werkelijkheid overstijgt hier altijd de fictie.''


F I L M   V O O R A F :


The War of the Roses
Aan echtscheiding kunnen mannen zich beter niet wagen. In liefde en wraak wint de vrouw het immers altijd van de man. Dat is de alarmerende boodschap van The War of the Roses, de tweede speelfilm die de kleine schreeuwlelijk Danny DeVito zo'n acht jaar geleden regisseerde.

NRC Webpagina's
5 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)