U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Britten: kosten landbouw EU moeten omlaag
ROTTERDAM, 5 JAN. Het Europese landbouwbeleid moet op de helling. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Robin Cook, vindt het onjuist dat 50 procent van het EU-budget opgaat aan een economische sector waarin slechts 4 procent van de bevolking werk vindt. Engeland is met ingang van 1 januari gedurende een half jaar voorzitter van de Europese Unie.

Jordanië bij oefening Israel
AMMAN, 5 JAN. Jordanië heeft een waarnemer gestuurd naar een marine-oefening van Israel, Turkije en de VS die vandaag in de Middellandse Zee is begonnen.

Adamkus wint nipt in Litouwen
VILNIUS, 5 JAN. Valdas Adamkus heeft gisteren met minieme voorsprong de presidentsverkiezingen in Litouwen gewonnen. Hij kreeg 49,87 procent van de stemmen. Zijn rivaal, Arturas Paulauskas, bleef op 49,31 procent steken. Adamkus keerde in 1994 na een ballingschap van vijftig jaar naar Litouwen terug.

Ballontocht mislukt weer
ST. LOUIS, 5 JAN. De derde poging van de Amerikaan Steve Fossett om per ballon rond de wereld te vliegen, is mislukt. Gedwongen door mechanische problemen en de kou moest Fossett vanmiddag bij Krasnodar in Zuid-Rusland zijn ballon aan de grond zetten.

Hoogovens: groei winst helft hoger
IJMUIDEN, 5 JAN. Staal- en aluminiumproducent Hoogovens heeft zijn winstverwachting over 1997 aanzienlijk verhoogd. Het bedrijf rekent nu op een winsttoename van meer dan 45 pct. Tot voor kort ging het concern nog uit van 30 pct winststijging. De winst over '96 bedroeg 326 miljoen gulden.

Duits protest tegen euro
BONN, 5 JAN. Vier Duitse professoren hebben hun medeburgers opgeroepen tegen invoering van de euro te protesteren. Zelf dienen ze een klacht in tegen de munt bij het Constitutionele Hof in Karlsruhe. Ze vinden dat de Economische en Monetaire Unie (EMU), die op 1 januari 1999 begint, moet worden verschoven omdat niet aan de voorwaarden wordt voldaan.

Dertien doden bij stormen in West-Europa
ROTTERDAM, 5 JAN. Felle stormen hebben het afgelopen weekeinde in West-Europa aan zeker dertien mensen het leven gekost. Een aantal mensen wordt vermist. In Nederland vielen twee gewonden.

Levy stapt uit kabinet Israel om beleid Netanyahu
TEL AVIV, 5 JAN. De Israelische minister van Buitenlandse Zaken, David Levy, is gistermiddag uit protest tegen de ,,antisociale'' begroting van premier Benjamin Netanyahu en diens traineren van het vredesproces met de Palestijnen afgetreden.

NRC Webpagina's
5 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)