U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vrije gedachten weer in de ether In de nok van het gebouw van Humanitas in Rotterdam - met een fraai uitzicht over het havengebied - zijn het landelijke archief en de bibliotheek van de vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte te vinden.



Duitsers treuren om 'Derrick'
Duitsland neemt weemoedig afscheid van Derrick. Na 23 jaar stopt de televisiezender ZDF met de in binnen- en buitenland nog altijd populairste Krimi-serie.



Collectieve smetvrees
Armada, tijdschrift voor wereldliteratuur, heeft het winternummer gewijd aan 'De andere negentiende eeuw', maar noch de inhoudsopgave, noch zorgvuldige lezing van de artikelen maakt duidelijk wat er met dat 'andere' wordt bedoeld.



Een dag lang leven als een oude Romein
Projectontwikkelaars vinden het achtergebleven Italiaanse stadje Castel Giorgio de ideale plek om een replica van het oude Rome te bouwen. ,,Ze kwamen hier kijken en het was net als Ceasar: veni, vidi, vici'', zegt burgemeester Ambrosini.



Oude Stones-opnamen gevonden bij de BBC
In het archief van de BBC zijn 23 opnamen teruggevonden van de Engelse rockgroep The Rolling Stones uit de vroege jaren zestig, zo meldde gisteren de Engelse zondagskrant The Sunday Times. Het gaat om opnamen die destijds eigenlijk na twee maanden hadden moeten worden gewist.



Duitse telecom wil ruzie beslechten
Alle spelers op de Duitse telecommarkt komen eind volgende week bijeen voor overleg over de boetes die Deutsche Telekom klanten in rekening wil gaan brengen bij een overstap naar de concurrent.



Amerikaanse mini-zenders
Het bereik van hun kleine zenders is soms niet groter dan een paar stratenblokken. Maar de strijd die Amerikaanse radiorebellen in grote en kleine steden voeren tegen de autoriteiten, wordt in het hele land gevolgd. Micro-radio, zoals het verschijnsel van de lokale zendpiraten wordt genoemd, heeft een landelijk debat losgemaakt over de vraag of de regels voor het verstrekken van zendmachtigingen de vrijheid van meningsuiting niet te veel aan banden leggen.




Honderden werknemers uit de pluimvee-industrie zijn gisteren in Hong Kong de straat op gegaan om te demonstreren tegen de massaslacht van kippen die de overheid heeft verordend. Uit angst voor een griepepidemie worden miljoenen kippen, ganzen en eenden geslacht. Er zijn inmiddels vier mensen aan het H5N1-influenzavirus overleden. De gezondheidsraad van Hong Kong informeert op de website over de ziekte.

(www.info.gov.hk/dh/new/bullet.htm)

NRC Webpagina's
5 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)