U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Inspecteurs mogen terug naar Irak
Irak gaat akkoord met de onmiddellijke terugkeer van alle wapeninspecteurs van de Verenigde Naties, inclusief de Amerikanen, in het kader van een akkoord met Rusland. Daarmee lijkt de ruim drie weken oude crisis tussen de VN en Irak op zijn einde te lopen.


E C O N O M I E :


Biotechnologie vreest isolering op termijn
De Nederlandse biotechnologische industrie 'dreigt internationaal te worden geïsoleerd en te worden verwezen naar de achterhoede' als de regering een voorgestelde EU-richtlijn voor het octrooieren van biotechnologische uitvindingen afwijst. Dat stelt de Nederlandse Industriële en Agrarische Biotechnologische Associatie (NIABA) in een brief aan staatssecretaris Van Dok (Economische Zaken).


H O O F D A R T I K E L :


Inbinden
De crisis is over. Of niet? De eerste reactie van minister Albright op de Russische mededeling dat de VN-inspecteurs (inclusief de Amerikanen) ,,onvoorwaardelijk'' terug kunnen naar Irak, was vannacht: eerst zien, dan geloven. Binnen enkele uren kreeg zij antwoord. De Iraakse staatsradio bevestigde in een speciaal bulletin wat de Russen in Genève aan hun Westerse en Chinese partners hadden verteld. Maar het is bijna onvoorstelbaar dat Saddam Hoessein zich zonder meer gewonnen zal geven en zijn jarenlang volgehouden obstructie tegen het opsporen van zijn geheime arsenalen werkelijk zal beëindigen.


S P O R T :


Fraaie omhaal Gorré breekt verzet MVV
Invaller Dean Gorré van Ajax heeft gisteren met vier doelpunten de show gestolen in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Grote verrassingen deden zich niet voor. Van de topvier uit de eredivisie had alleen Vitesse enige moeite bij RKC. Door een doelpunt van Korsten wonnen de Arnhemmers met 1-0. Ajax, PSV en Heerenveen wonnen met ruime cijfers. De laatste amateurclub in het toernooi redde het niet. AFC'34 verloor op eigen veld met 2-1 van Fortuna Sittard.


NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)