U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tekort van het rijk valt fors lager uit
DEN HAAG, 20 NOV. Het financieringstekort blijkt aanzienlijk lager uit te vallen dan rond Prinsjesdag werd geraamd. Dit blijkt uit de zogenoemde Najaarsnota van minister Zalm (Financiën) over de stand van zaken in dit begrotingsjaar. Zalm gaat ervan uit dat het tekort eind dit jaar zal uitkomen op 1,5 procent van het bruto binnenlands product, ruim 13 miljard gulden. Half september rekende Zalm nog op een tekort van 2 procent dit jaar en van 1,7 procent volgend jaar.

IJzel overvalt NS, grote vertraging voor duizenden
ROTTERDAM, 20 NOV. De Nederlandse Spoorwegen zijn vanochtend overvallen door plotseling intredende ijzel, waardoor een groot aantal treinen lange tijd niet kon rijden. Duizenden treinreizigers in de kop van Noord-Holland en op het traject Utrecht-Gouda liepen grote vertraging op. Op het traject Amsterdam-Enkhuizen was zelfs geen vervangend vervoer beschikbaar.

Kabinet scherpt asielprocedure aan
DEN HAAG, 20 NOV. Asielzoekers moeten binnenkort zelf kunnen aantonen dat ze hun reisdocumenten (paspoort en dergelijke) niet moedwillig hebben kwijtgemaakt. Als ze dat niet kunnen, wordt hun asielaanvraag ongegrond verklaard en kunnen ze in hun vrijheid worden beperkt. Dat heeft het kabinet besloten, zo blijkt uit stukken die staatssecretaris Schmitz (Justitie) vanmiddag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

'Couppoging Suriname was drugsruzie'
ROTTERDAM, 20 NOV. De vermeende 'couppoging' in Suriname van 25 oktober was een ruzie om verdovende middelen, waarbij de wegens drugshandel gezochte ex-legerleider Desi Bouterse betrokken was. Deze mogelijke achtergrond van de 'couppoging' werd gisteren gemeld door het NOS-Journaal op basis van gesprekken met onder meer buitenlandse (niet-Nederlandse) diplomaten in Paramaribo.

Brits Arriva koopt busfirma Vancom
ROTTERDAM, 20 NOV. Busbedrijf Vancom Nederland wordt doorhet Amerikaanse moederbedrijf Vancom verkocht aan Arriva, eenvan de grootste vervoersmaatschappijen van Groot-Brittannië.

Extremisten zijn bereid tot bestand
KAIRO, 20 NOV. De Egyptische extremistische Gama'a el-Islamiyya (Islamitische Groep) die zich verantwoordelijk heeft gesteld voor de aanslag in Luxor, heeft de regering in Kairo vandaag een bestand aangeboden, in ruil voor onder andere vrijlating van gevangen sympathisanten en verbreking van de banden met Israel.

Palestijn doodt joodse student
TEL AVIV, 20 NOV. Nabij het huis van de Israelische minister Ariel Sharon in Oost-Jeruzalem is rond middernacht een joodse student door een Palestijn met een automatisch geweer doodgeschoten. Een andere student raakte zwaar gewond.

Sorgdrager vindt arrestaties Eurotop terecht
DEN HAAG, 20 NOV. Minister Sorgdrager (Justitie) vindt de arrestaties die in juni tijdens de Eurotop in Amsterdam op basis van artikel 140 Wetboek van Strafrecht zijn verricht, rechtmatig. Ze bestudeert een wetswijziging die het mogelijk moet maken grote ordeverstoringen beter aan te pakken.

Politie: chaos bij achtervolging
HENGELO, 20 NOV. De communicatie tussen de verschillende politiekorpsen in Twente, de Achterhoek en Duitsland is bij hun klopjacht op een gewelddadige bankovervaller, vorige week vrijdag, chaotisch verlopen, vinden de betrokken korpsen. Zij willen een evaluatie.

Diepe val van munt Zuid-Korea
SEOEL, 20 NOV. De Zuid-Koreaanse munt, de won, is vanmorgen tien procent in waarde gedaald. De daling volgde een dag na de bekendmaking van een pakket maatregelen om de financiële crisis de baas te worden.

NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)