U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oplage bladen daalt gestaag
Vrijwel alle grote publiekstijdschriften kampen met een daling van de betaalde oplage. Vooral de vrouwenbladen en de roddelpers moeten flink inleveren. De top-10 van grootste titels telt met VT/Wonen slechts één forse groeier.



Tulip onderuit op Damrak na melding verlies
Tulip Computer was vanmorgen de gebeten hond op de Amsterdamse effectenbeurs. Het bedrijf kwam met een mededeling dat er in het tweede halfjaar verlies zal worden geleden. Daardoor ontstaan er dit jaar weer rode cijfers, tegen alle eerdere verwachtingen in.



Tulip komt opnieuw in de rode cijfers
Computerproducent Tulip komt dit jaar opnieuw zwaar in de verliezen. De onderneming maakte vanochtend bekend dat de tweede helft van dit jaar ,,buitengewoon teleurstellend'' verloopt. Tulip komt daarmee terug van eerdere uitspraken dat de producent 1997 met zwarte cijfers zal afsluiten.



Moeizaam begin met netwerk voor alle scholen
De animo voor Edunet, het computernetwerk voor scholen, houdt niet over. Een bezwaar: scholieren leren niet surfen op Internet.



Hegemonie Microsoft moeilijk te doorbreken
Tegenstanders van Microsoft hopen dat de dominante positie van de softwaremaker zal verminderen door de opmars van Internet. Topmensen van vijf grote Amerikaanse computerbedrijven bespreken actieplannen tegen Microsoft. Maar Bill Gates is niet eenvoudig van de troon te stoten.



Wereldomroep moet weg van Astra-satelliet
De televisieprogramma's van de Wereldomroep in analoge vorm verhuizen morgen in allerijl naar een andere satelliet, omdat de onderhuur van de analoge transponder op een der Astra-satellieten de Wereldomroep binnen 72 uur is opgezegd.



Matheid en vapeurs
Over een jaar beleven wij weer het feest van de democratie, de Kamerverkiezingen. Het hoogtepunt van ons staatkundig bestel, maar sportief gezien (wie wint, wie verliest?) is er geen bal aan, want de uitslag is in grote lijnen bekend. De media hebben daar moeite mee, want zij houden van spanning, tragiek en een fotofinish. Of een aardverschuiving.



Aanpassing wet privacy gevraagd
Groningen roept kabinet en Kamer op de privacywetgeving aan te passen zodat de gemeente computerbestanden kan koppelen om armoede te bestrijden. De gemeenteraad van Groningen nam gisteravond met brede steun een motie hierover aan. Volgens de motie dient de rijksoverheid 'onnodige beperkingen' op te heffen die koppeling van computerbestanden van de sociale dienst, woningcorporaties, belastingdienst en de Informatie Beheer Groep in de weg staan. Door bestandsvergelijking denkt Groningen meer burgers te kunnen helpen aan onder meer huursubsidie, bijzondere bijstand en kinderbijslag. De Registratiekamer heeft eerder verontrust opheldering gevraagd.




Of hij ze zelf verzonnen heeft zal altijd onduidelijk blijven, opgeschreven heeft Aesopus ze in ieder geval niet: de beroemde fabels. Toch zijn er in ieder geval 393 dierenvertellingen aan Aesopus toegeschreven. En die zijn allemaal op de site van de Aesopus-expositie te lezen en soms te beluisteren. Bovendien worden enkele fabels opgeluisterd met prenten en is er een overzicht van misschien wel clichématige moralen.

(www.pacificnet.net/~johnr/aesop/)

NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)