U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Veel tranen en kabouters
We moeten het even over huilen hebben. Zondagmiddag begon bij de NPS, meteen na Buitenhof, de 7-delige serie De grote componisten. Zeer aan te bevelen voor de leken onder ons: mensen die wel van klassieke muziek houden, maar zich nooit buitensporig in de geschiedenis ervan hebben verdiept.


T V   V O O R A F :


Wie is Judith von Wandruszka?
Ergens in Frankrijk woont en leeft Judith von Wandruszka. Ze lijkt haar verleden te verbergen. Ze wil er niets over kwijt en wil niets over haar leven vertellen. Daarom is haar zoon Leendert Pot op zoek gegaan. Naar de onbekende, door de Tweede Wereldoorlog getekende geschiedenis van zijn moeder, een Duitse vrouw die uiteindelijk met een Nederlander trouwde en bij hem twee kinderen, Anne en Leendert kreeg maar zich na haar zoveelste levensteleurstelling in Frankrijk heeft teruggetrokken en tegenover haar kinderen niets kwijt wil van wat ze heeft meegemaakt.


F I L M   V O O R A F :


Last embrace
De tekst op de achterkant van de videocassette doet alsof Last embrace een doorsnee-thriller is die gewoon kan worden aangeprezen met de clichés uit het doorsnee-filmreclamejargon. ,,Zijn zwaarste opdracht - misschien wel zijn laatste.'' Het is zo'n aanprijzing waarachter zich doorgaans een derderangs-thriller ophoudt, en dat klopt in dit geval niet.

NRC Webpagina's
17 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)