U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Concurrentie Microsoft vereent
Vijf grote concurrenten van Microsoft spannen samen om de dominante positie van dit bedrijf in de computerbranche te breken. Ter afstemming van hun strategie houden de bestuursvoorzitters van deze bedrijven (IBM, Netscape, Novell, Oracle en Sun Microsystems) sinds enkele maanden bijeenkomsten waarin ideeën en technologie worden uitgewisseld.



Zapman
Had Veronica gisteren geen zendtijd aan de Camel Trophy besteed, dan zou ik vandaag niet weten dat zeventien jaar geleden de eerste van start ging. Ik zag stoere kerels met armen als boomstammen hun jeeps de jungle insturen, een filtersigaret tussen de lippen. Wie er na een paar weken als eerste weer uitkwam, was de winnaar.



De pc als wereldontvanger
De generatie van de geboortegolf leerde radio kennen als een avontuurlijk medium. In de huiskamer van de jaren vijftig beloofde het radiotoestel contact met de wijde wereld. De afstemschaal stond vol met namen van geheimzinnige zenders en door de golflengten af te zoeken kon je horen dat het buitenland echt bestond.




Elke maandag geven de economen Rolf Schöndorff en Jan Pleus op de NRC Webpagina's uitleg bij het financiële en economische nieuws. Tot 2009 zal men in China bezig zijn met het voltooien van de stuwdam in de rivier Yangtze. Tientallen steden en dorpen lopen onderwater en een miljoen mensen zullen moeten verhuizen. De achtergronden van dit omstreden project worden in Economie voor jou uitgelegd. (www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
17 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)