U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VS wijzen plan Irak af, crisis blijft onopgelost
BAGDAD/WASHINGTON, 17 NOV. De crisis tussen Irak en de Verenigde Naties is het afgelopen weekeinde niet dichter bij een oplossing gekomen. Irak, dat ,,niet uit is op een confrontatie met de Verenigde Staten'', heeft gisteren herhaald dat de wapeninspecteurs van de Verenigde Naties kunnen terugkeren, mits er minder Amerikanen onder hen zijn. Alle inspecteurs vertrokken vorige week, nadat Bagdad de Amerikanen onder hen had uitgewezen. Maar Washington heeft het voorstel, dat een week geleden ook al werd geopperd, opnieuw afgewezen.

China stelt dissident Wei Jingsheng op vrije voeten
PEKING, 17 NOV. De Chinese autoriteiten hebben dit weekeinde toestemming gegeven voor het vertrek naar de Verenigde Staten van China's meest toonaangevende dissident, Wei Jingsheng. De 47-jarige Wei, die in totaal achttien jaar in gevangenschap heeft doorgebracht, is om medische redenen voorwaardelijk vrijgelaten.

Topeconomen in Duitsland hekelen financieel beleid
BONN, 17 NOV. De Commissie van Vijf Wijzen, een groep van vijf economische experts in Duitsland, heeft ernstige kritiek geuit op de financiële politiek van de regering-Kohl. Zij noemt het beleid ,,richtingloos'' en waarschuwt voor ,,boekhoudkundige trucs'' om aan de criteria voor de euro te voldoen.

Bank Bangert koopt voor miljoen strafvervolging af
ROTTERDAM, 17 NOV. De in opspraak geraakte effectenbank Bank Bangert Pontier heeft met het Openbaar Ministerie een schikking getroffen van 1 miljoen gulden. In ruil hiervoor zal de bank niet strafrechtelijk worden vervolgd. Voorzover bekend is dit het hoogste bedrag dat een Nederlandse bank ooit heeft betaald om aan vervolging te ontkomen.

Marchais (77) in Parijs overleden
PARIJS, 17 NOV. Georges Marchais, ruim 22 jaar de eerste secretaris van de Franse communistische partij, is zondag op 77-jarige leeftijd in Parijs overleden. Met hem is de laatste grote Franse stalinist van het toneel verdwenen.

ING heeft al 75 procent van BBL
BRUSSEL, 17 NOV. ING kan nu al op driekwart van de aandelen in de Belgische Bank Brussel Lambert (BBL) rekenen. Vanochtend werd duidelijk dat ook de aandeelhouders Wintertour, het BBL-personeel en de Agrarische Bank ABB zullen ingaan op het bod dat ING vorige week heeft gedaan.

Feyenoord trekt Rob Baan aan
EINDHOVEN, 17 NOV. Rob Baan, assistent-trainer bij PSV, treedt 1 januari bij Feyenoord in dienst als technisch bestuurslid. De 54-jarige Rotterdammer zegt niet onder maar naast voorzitter Jorien v.d. Herik te gaan functioneren.

NRC Webpagina's
17 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)