U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Hype & Poen in Rotterdam
De Spice Girls, die mocht je niet missen, had ik uit de voorpubliciteit over de uitreiking van MTV's Europe Music Awards begrepen. Trouwens, die uitreiking scheen je überhaupt niet te mogen missen.


T V   V O O R A F :


Groots portret van Oppenheim
,,Mijn moeder wenste drie kinderen. Een aardige - dat is mijn broer -, een intelligente - dat is mijn zus - en een mooie - dat ben ik.'' Vier jaar nadat ze als negentienjarig meisje vanuit Bazel neerstreek op het terras van café Le Dome in Parijs, werd ze niet alleen wegens haar uiterlijk wereldberoemd, zoals gefotografeerd door Man Ray, maar ook door slechts één kunstwerk: Dejeuner en fourure; een kop, schotel en lepel bekleed met konijnenbont.


F I L M   V O O R A F :


Police
Wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd en wie met honden slaapt staat op met vlooien. Dat geldt ook voor menig misdaadbestrijder. Legio zijn de zaken waarbij politiemensen blijken gemene zaak te hebben gemaakt met boeven. In het schemergebied waar legaal en illegaal elkaar raken gaat dat ook makkelijk. Hoe makkelijk zien we in de film Police met Gérard Depardieu in de hoofdrol als de Parijse inspecteur Mangin. Mangin is boevenvanger, alleen doemt de demonische vraag op: 'wie vangt wie?'.

NRC Webpagina's
7 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)