U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strengere grens tv-geweld
Minister Sorgdrager (Justitie) wil een kritischer beoordeling van geweld in de media. Ze zal daarom op korte termijn samen met het ministerie van VWS de beoordeling van de leeftijdsgrenzen voor gewelddadige films opnieuw onderzoeken.



De dubbele bodem van het mobiele bellen
Hulpverleners krijgen steeds vaker te maken met mobiele bellers in geldnood. PTT Telecom en Libertel zinnen op maatregelen om wanbetalers te weren.



Rundvlees
De voormalige Duitse president Richard von Weizscker is onder vuur komen te liggen omdat hij heeft meegedaan aan een tv-reclame voor rundvlees.



Moordzaak Turkse journalist weer vertraagd
De rechtszaak tegen 11 politiemannen die worden beschuldigd van het doodslaan, 22 maanden geleden, van de Turkse journalist Metin Göptepe, liep gisteren opnieuw vertraging op.



Multimediaal les over snelheid
Een jaar geleden stuurde de Avro vier medewerkers naar een cursus, waar zij negen maanden les kregen in het hoe en wat van websites, cd-roms en interactiviteit.




'Oyez' roept een griffier in Amerika om de rechtbank tot orde te manen. 'Oyez Oyez Oyez' heet het multimediabestand over het Hooggerechtshof van de VS. In het bestand alles over de zaken die er vanaf 1891 zijn behandeld en de 108 rechters die er uitspraken hebben gedaan. Er zijn pleidooien en vonnissen te horen en te lezen en er kan gezocht worden op woord, categorie en plaats. Bovendien kan de bezoeker het gerechtsgebouw virtueel bezoeken en dagelijks zien welke zaak er op die datum werd behandeld.

(court.it-services.nwu.edu/oyez)

NRC Webpagina's
7 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)