U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek naar werkwijze sociale dienst Groningen
DEN HAAG, 7 NOV. De Registratiekamer stelt een onderzoek in naar de wijze waarop de sociale dienst van Groningen niet-gebruikers van huursubsidie traceert. Daarbij worden mogelijk op een onwettige manier computerbestanden met elkaar vergeleken. Het is de eerste keer dat de kamer zo'n onderzoek uitvoert.

Wegblokkades deels opgeheven
PARIJS, 7 NOV. Chauffeurs van de grootste vakbond in het Franse wegvervoer (CFDT) hebben vanmorgen voor 90 procent ingestemd met het laatste aanbod van de werkgevers. Zij zijn begonnen hun blokkades op te heffen. De chauffeurs van CGT en FO weigeren het akkoord te aanvaarden en blijven wegen en depots blokkeren. Inmiddels heeft veertig procent van de Franse benzinepompen geen voorraad meer.

Huren hooguit 6,5 procent omhoog
DEN HAAG, 7 NOV. De huren mogen in 1998 met ten hoogste 6,5 procent stijgen. Dit maximum werd ook gehanteerd voor de huren in 1996 en 1997. De daadwerkelijk huurstijging was in 1996 gemiddeld 4 procent en dit jaar 3,5 procent.

Herstructurering Unilever 2 miljard
ROTTERDAM, 7 NOV. De Nederlands-Britse multinational Unilever zal dit jaar een verrassend groot bedrag van meer dan 2 miljard gulden besteden aan de herstructurering van het concern. De nettowinst over derde kwartaal steeg met 18 procent tot 1,55 miljard gulden.

Ajax-Bochum, Twente-Auxerre
GENEVE, 7 NOV. Ajax speelt in de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi tegen het Duitse VfL Bochum. FC Twente lootte tegen het Franse Auxerre. Beide Nederlandse clubs spelen op 25 november eerst thuis. De uitwedstrijden volgen op 9 december.

Rechter beperkt dagvaarding tegen Etiënne U.
AMSTERDAM, 7 NOV. De van grootschalige drugshandel verdachte Etiënne U. mag niet worden vervolgd voor buitenlandse drugshandel, wapenbezit en valsheid in geschrifte. De Amsterdamse rechtbank heeft het openbaar ministerie vanmorgen op deze punten niet-ontvankelijk verklaard. U. kan nu alleen nog worden vervolgd voor deelname aan een criminele organisatie, belastingfraude en drugshandel binnen Nederland.

Vredesproces Ulster in gevaar
LONDEN, 7 NOV. Groeiende onenigheid binnen het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) bedreigt het vredesproces in Noord-Ierland. Drie leiders van de terreurorganisatie hebben hun functie neergelegd uit protest tegen de geweldloze opstelling van de IRA.

Serviër bekent tachtig moorden
BELGRADO, 7 NOV. De Joegoslavische autoriteiten hebben gisteren een Serviër gearresteerd, na diens bekentenis dat hij tijdens de oorlogen in Kroatië en Bosnië zeker tachtig Kroaten en moslims heeft vermoord.

Collectie Chardzjijev
AMSTERDAM, 7 NOV. De collectie van Nikolaj Chardzjijev, die met geheimzinnigheid is omgeven sinds deze Russische literatuurwetenschapper in 1993 naar Nederland verhuisde, blijkt te bestaan uit onder meer schilderijen van Kazimir Malevitsj en tientallen werken van Larionov, Gontsjarova, Filonov, Tatlin en El Lissitzky. Dit meldt de Volkskrant vandaag.

NRC Webpagina's
7 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)