U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Cineast Bert Haanstra overleden
In zijn woonplaats Hilversum is gisteren filmregisseur en -producent Bert Haanstra overleden. Hij werd 81 jaar.



Haanstra: aartsvader Nederlandse film
Bert Haanstra is voor het publiek heel lang de bekendste Nederlandse filmregisseur geweest. Hij had alle aspecten van het filmmaken volledig onder controle. Zijn populairste films waren Fanfare en Alleman.



Weer ophef om video Duitse militairen
In Duitsland is opnieuw beroering ontstaan over een door militairen gemaakte videoband met daarop schokkende beelden en excessen. De Duitse minister van Defensie, Rühe, stelt een onderzoek in naar de video, die in 1994 of 1995 gemaakt zou zijn.



Wegener Arcade neemt belang in platenlabel
Wegener Arcade wordt minderheidsaandeelhouder in de Amerikaanse platenmaatschappij Red Ant Entertainment. Ook hebben de twee een licentie-overeenkomst gesloten om elkaars producten aan de man te brengen.



Windows 4997
Begin jaren tachtig moest de Amerikaanse justitie het hoofd in de schoot leggen in een zaak tegen het computerbedrijf IBM. Daarmee kwam een roemloos einde aan een twaalf jaar durende strijd tegen 'Big Blue'.



Bescherming auteursrecht op spelletjes
Spellenfabrikant Hasbro (Zeeslag, Vier-op-een-rij) heeft een kort geding gewonnen tegen Impag BV, dat een serie kopieën van Hasbro-spellen op de markt had gebracht.



'U bakt er niet veel van!'
Welk voorvoegsel past voor de zes woorden 'loop', 'heer', 'fles', 'tocht', 'bed' en 'gewas'? Dat valt niet mee. Overloop, overtocht, overgewas? Eh, intocht, inbed? Dit soort gepieker vormt de charme van de Mensa Breinbrekers cd-rom.




In 'de anatomie van een straat' kijkt de bezoeker bij verschillende bewoners van de Eerste van der Helststraat in Amsterdam naar binnen. Aan de hand van foto's van de plaats van herkomst van de bewoners en de huisnummers van hun woning in de Eerste van der Helststraat navigeert de kijker door het leven van een groep Amsterdammers die slechts met elkaar gemeen hebben dat ze in dezelfde straat wonen.
(www.park.nl/anatomie)

NRC Webpagina's
24 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)