U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Huiselijk Nederland als politiestaat
Als u nu even ophoudt met het mishandelen van uw vrouw of man, uw dochter, zoon en - uiteraard - schoonmoeder, heeft u misschien tijd om even dit stukje te lezen. Duurt maar vier minuten, wat nog altijd een stuk minder is dan de documentaire die Zembla gisteren wijdde aan 'geweld achter de gordijnen'. Dit op basis van het rapport Huiselijk geweld van het ministerie van Justitie.


T V   V O O R A F :


Leerzame serie over de nazi's
Hitler heeft het niet alleen gedaan. Korter is de recente BBC-serie The Nazis van Laurence Rees - vanaf vanavond bij de EO - niet samen te vatten. Zonder de naam te noemen van de omstreden historicus Daniel Goldhagen, blijkt de maker van de 6-delige documentaire het met diens provocerende stelling goeddeels eens te zijn: veel Duitsers hebben zich in de jaren dertig onder het nazi-regime uiterst prettig gevoeld, en waren tijdens de laatste jaren volop bereid de gewenste oorlogsmisdaden te plegen. Dat ze slechts op bevel zouden hebben gehandeld, is volgens Rees niet vol te houden - al was het maar omdat die bevelen lang niet zo expliciet waren als vaak is gesuggereerd. Hitler liet de details aan zijn ondergeschikten over.


F I L M   V O O R A F :


The Hard Way
Je kunt dit op twee manieren doen, zegt hoofdinspecteur Brix tegen James Woods' personage in The Hard Way (1991). ,,The easy...'' ,,or the hard way'', vult Woods aan en gelukkig kiest hij ervoor om het zich zo ingewikkeld mogelijk te maken. Het resultaat is een razendsnelle actiekomedie. Woods is John Moss, een doorgewinterde rechercheur bij de New-Yorkse politie.

NRC Webpagina's
24 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)