U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Haven Amsterdam plat door staking
Stakingen en blokkades hebben het werk in de Amsterdamse haven vanochtend grotendeels stilgelegd. Rond het middaguur werd nog slechts in één bedrijf doorgewerkt.


E C O N O M I E :


Nederland steekt weinig in onderzoek
Het Nederlandse bedrijfsleven investeert naar verhouding weinig geld in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Bijna nergens ter wereld zijn ook nog zo weinig ouderen aan het werk.


H O O F D A R T I K E L :


De fusiemanie
Europa is al maanden in de greep van een fusiemanie. Op één dag, gisteren, werden maar liefst zes fusies aangekondigd waarbij Zwitserse, Franse, Italiaanse, Britse, Zweedse, Finse en Nederlandse particuliere ondernemingen met een totale bedrijfswaarde van een slordige honderdveertig miljard dollar betrokken zijn. De fusies voltrekken zich in uiteenlopende takken van bedrijvigheid, de nadruk ligt op het samengaan van financiële en consument-gerichte ondernemingen. In de meeste gevallen gaat het om een verbreding van dezelfde bedrijvigheid: ondernemingen gebruiken hun immense financiële reserves om een groter marktaandeel te verwerven door een concurrent op te kopen.


S P O R T :


Hardlopen met het hart van een ander
Bij de Olympische Spelen voor sporters met een donororgaan, de World Transplant Games, is het samenzijn met lotgenoten net zo belangrijk als presteren. ,,Wij tonen onze dankbaarheid naar de nabestaanden van de donoren.


NRC Webpagina's
14 OKTOBER 1997


Rabobank - financieel advies

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)