U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuw joods blad ter perse
In Amsterdam is deze week het eerste nummer verschenen van 'Joods Journaal', een tweemaandelijks blad voor ,,iedereen die joods georiënteerd'' is.



Voorzitters Elsevier en Wolters Kluwer over hun megafusie en kleinschalig ondernemen
Toen Reed Elsevier drie jaar geleden voor 2,6 miljard gulden de Amerikaanse elektronische databank Nexis-Lexis kocht, noemde topman C. Brakel van concurrerent Wolters Kluwer dat smalend niet meer dan een ,,pijplijn'', een distributiekanaal.



Hegemonie voor nieuw Elsevier nog onzeker
Gisteren maakten Reed Elsevier en Wolters Kluwer bekend te gaan fuseren. Waar staat de nieuwe combinatie in de woelige mondiale informatiesector?



Resultaat bij Endemol stijgt met 9 procent
De omzet van het amusementsbedrijf Endemol is het afgelopen boekjaar aanzienlijk sneller gestegen dan het operationele resultaat. De inkomsten namen met meer dan een kwart toe tot 808 miljoen gulden, het bedrijfsresultaat steeg met 9 procent tot 97 miljoen.



De slag om de browser
In 1993 kwam de eerste testversie van het programma Mosaic op de markt waarmee de allereerste surfers zich over het toen nog gloednieuwe World Wide Web konden voortbewegen.




De Nobelprijs voor de vrede gaat dit jaar naar de International Campaign to Ban Landmines (ICBL). De prijs is bestemd voor Jody Williams, de coördinator van de Vietnam Veterans of America Foundation (VVAF), en ICBL zelf. Op de website van de VVAF is veel informatie over landmijnen en de schade die ze aanrichten te vinden (www.vvaf.org/landmine.html). De VN hebben een database met alle gelokaliseerde landmijnen. (www.un.org/Depts/Landmine)

NRC Webpagina's
14 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)