U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uitgevers vormen miljardenconcern
De uitgevers Reed Elsevier en Wolters Kluwer gaan fuseren, zo hebben ze vanmorgen bekendgemaakt. De nieuwe combinatie wordt met circa 42 duizend werknemers wereldmarktleider in wetenschappelijke en professionele informatie. Bestuursvoorzitter Cor Brakel van Wolters Kluwer wordt de hoogste man bij de nieuwe uitgever, die is omgedoopt tot Elsevier Wolters Kluwer.



Girl Power verdringt paardenposter
Hoera, de Spice Girls komen naar Nederland. Kaarten voor hun concert waren zaterdag binnen twintig minuten uitverkocht. De Britse meidengroep had het laatste jaar meer hits dan de Beatles in hun hoogtijdagen - dankzij uitgekiende marketing. Girl Power werd de geliefdste ondeugd van kleine meisjes.



Vietnamese journalist vast
De Vietnamese autoriteiten hebben een journalist gearresteerd die onderzoek deed naar corruptie in het land. Volgens de aanklacht heeft de journalist, in dienst van het door de overheid gecontroleerde zakenblad Enterprise, zich schuldig gemaakt aan het onthullen van staatsgeheimen.



Beurskoersen veren op door uitgeversfusie
Aandelen Wolters Kluwer en Elsevier waren vanochtend, na de bekendmaking van de fusie tussen beide uitgevers, bijzonder in trek op de beurs. De beursgraadmeter AEX-index steeg, mede als gevolg van die vraag, ruim 23 punten (2,75 procent) naar 932,71 punten.



Gratis bellen met reclame
Vanaf volgende maand wordt het mogelijk gratis binnen Nederland te bellen. De gesprekken worden doorspekt met reclamespots van bedrijven, die de gesprekskosten voor hun rekening nemen. Bij PTT Telecom hebben zich twee telecombedrijfjes gemeld die met het gesponsord bellen willen beginnen.



Uitgeversfusie of hoe Vinken gelijk kreeg
Eigenlijk, zei Wolters Kluwer topman C. Brakel in juni op een congres, eigenlijk heeft Vinken gelijk gekregen. Het was die week precies tien jaar geleden dat uitgever Elsevier en diens bestuursvoorzitter P. Vinken een vijandig bod deden op de wat ingedutte juridische uitgever Kluwer, gevestigd in Zwolle.



Reed Elsevier is mondiale speler
Reed Elsevier is ontstaan in 1993 door samenvoeging van de activiteiten van de Britse uitgever Reed en het Nederlandse Elsevierconcern. De fusie leidde er toe dat de door de toenmalige Elseviertopman Pierre Vinken gewenste internationalisering van Elsevier in één klap was bereikt. Reed Elsevier, dat zich vooral richt op wetenschappelijke, professionele en vakinformatie, behoort nu tot de grotere spelers in de internationale uitgeefbranche.



Analisten verbazen zich over voorzitterschap Brakel
Sommige analisten verbazen zich erover dat Brakel de hoogste positie krijgt, terwijl Wolters Kluwer de kleinste partner is.



Wolters Kluwer is resultaat vele fusies
Evenals Reed Elsevier is ook het huidige Wolters Kluwer het sluitstuk van een rij fusies. Feitelijk heeft Wolters Kluwer haar huidige vorm zelfs te danken aan Elsevier: in een reactie op het vijandige overnamebod van Elsevier op Kluwer in de zomer van 1987 besloten Kluwer en Wolter Samsom samen te gaan.



Hallo Hautekiet
,,Onnozel manneke. Eigenlijk weet gij niet veel hè?'' ,,Ik weet héél veel.'' ,,Belachelijk ventje.'' ,,Gij ja! Ik weet héél veel.'' ,,Mijn pa is bij de polies!'' ,,En de mijne is architect!'' Twee kinderen die elkaar live op de radio uitschelden, opgejut door de presentator.




Searching for Inca Secrets heet de nieuwste online ontdekkingstocht van de National Geographic Society. Vijfhonderd jaar geleden werd een jong meisje vermoord en begraven op de Ampatoberg in Peru. Door de kou verkeerde het lijk in goede staat, toen het enkele jaren geleden door antroplogen werd gevonden. Op de site wordt de moord gereconstrueerd. Tevens beelden van de radiologische autopsie. (www.nationalgeographic.com/features/97/andes)

NRC Webpagina's
13 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)