U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Kleurloze gesprekken met beroemdheden
Toen hij zijn meterslange manuscript inleverde bij de uitgeverij, zei hij erbij: ,,Er wordt niets geschrapt. Waarom niet? Omdat het door de Heilige Geest is gedicteerd.''


T V   V O O R A F :


Pathos en spanning in portret
Werden de eerste twee seizoenen van de wekelijkse reeks cultuurprogramma's van de NPS onder het motto Het uur van de wolf gekenmerkt door sterke fluctuaties in de kwaliteit, het programma van redacteur Cees van Ede heeft vanaf deze zomer een constante lijn te pakken. Je kunt nu min of meer blind op de late maandagavond op Nederland 3 afstemmen om een zinnig en leerzaam, met verstand van zaken en gevoel voor het onderwerp gemaakt kunstprogramma voorgeschoteld te krijgen. De keuze van die onderwerpen is nooit meer gratuit, en ook over de selectie van de programmamakers lijkt goed nagedacht te zijn.


F I L M   V O O R A F :


Dorian Gray
Oscar Wilde leeft als nooit tevoren, lijkt het. Vooral in Engeland is al een paar jaar een soort herontdekking gaande, die niet alleen met 's mans oeuvre te maken heeft, maar ongetwijfeld ook met het blijkbaar nog altijd knagende besef dat Wilde honderd jaar geleden een onrecht is aangedaan dat zich nooit meer helemaal laat goedmaken. Ook niet door de plaquette die hij twee jaar geleden in Westminster Abbey in Londen heeft gekregen, en evenmin door een lobby voor posthume gratieverlening.

NRC Webpagina's
13 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)