U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek naar aanslag in Amman
De Israelische premier, Benjamin Netanyahu, heeft gisteravond de benoeming bekendgemaakt van een commissie van onderzoek naar de mislukte moordaanslag in Amman op Khaled Meshal, een leider van Hamas.


E C O N O M I E :


Getronics wint slag met IBM om Roccade
Automatiseerder Getronics heeft de slag om branchegenoot Roccade gewonnen. De Nederlandse staat, die alle aandelen van het voormalige rijks-rekencentrum in handen heeft, maakte gisteren bekend de onderhandelingen over de verkoop exclusief met Getronics te openen.


H O O F D A R T I K E L :


Een winnend lot
Goede doelen zijn er genoeg in de wereld. Zakenlieden die kapitalen hebben verdiend met hun ondernemingen, bestemmen soms een deel van hun privé-vermogen voor ideële doeleinden. Zo heeft mediamagnaat Ted Turner (CNN) onlangs een miljard dollar aan de Verenigde Naties toegezegd en besteedt de financier George Soros (Quantum Fund) zijn geld al jaren aan de bevordering van democratie en de rechten van de mens in ex-communistische landen via zijn Open Society Foundations. Nederlandse zakenlieden zoals De Waal (kleding) en Van Leer (olievaten) hebben stichtingen voor ontwikkelingshulp opgezet en zo zijn er meer. Over het algemeen worden deze filantropische bezigheden toegejuicht.


S P O R T :


Terugkeer van de puffende Tovenaar van Tatabanya
Oud-Feyenoorder Jozsef Kiprich keert na twee jaar terug op de Nederlandse velden. Gisteren tekende de 34-jarige Hongaar een jaarcontract bij FC Den Bosch. Zelfs de Rotterdamse aanhang is blij met zijn terugkeer.


NRC Webpagina's
7 OKTOBER 1997


Rabobank - financieel advies

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)