U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Voorstel opvang van asielzoekers naar de Kamer
DEN HAAG, 7 OKT. Staatssecretaris Schmitz (Justitie) zal de Tweede Kamer vanmiddag een aantal voorstellen doen over het terugkeerbeleid voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat bleek vanmorgen na afloop van een gesprek tussen Schmitz en een delegatie van de Raad van Kerken.

NS en bonden in impasse
UTRECHT, 7 OKT. Onderhandelingen tussen NS Reizigers en de vakbonden over samenwerkingsverbanden met het streekvervoer zijn gisteren afgebroken. De partijen werden het niet eens over de reikwijdte van het gesprek.

Antillen fel tegen Nederlands besluit lagere rijstimport
LUXEMBURG, 7 OKT. Nederland heeft aanvaard dat de uitvoer van rijst en suiker van de Nederlandse Antillen naar de Europese Unie wordt beperkt. Dit Nederlandse besluit heeft tot grote verwarring geleid. De Antillen en Aruba hebben geweigerd hiermee in te stemmen binnen de ministerraad van het koninkrijk. Volgens minister Van Mierlo is het Nederlandse besluit ,,een precedent wat betreft de beleving van het Statuut van het Koninkrijk''.

Video vechtpartij supporters wordt opnieuw bekeken
HAARLEM, 7 OKT. De videoband van de vechtpartij tussen Ajax- en Feyenoordsupporters in Beverwijk op 23 maart van dit jaar wordt opnieuw voor nader onderzoek naar het gerechtelijk laboratorium gestuurd. De raadkamer van de rechtbank in Haarlem heeft dit vanmorgen besloten, nadat eerder de raadslieden van vijf verdachte Feyenoord-aanhangers om heropening van het vooronderzoek hadden gevraagd. Volgens de rechtbank is het doel ,,te onderzoeken of op de band gewelddadigheden te zien zijn en daarvan zo mogelijk een beschrijving te geven''.

Melkert: langere termijn Kamerlid
DEN HAAG, 7 OKT. Tweede-Kamerleden moeten langer dan twee kabinetsperioden aanblijven om meer politieke kennis en ervaring op te doen. Ook moeten ze beter door hun partij worden ondersteund. Gebeurt dat niet, dan worden ze afhankelijk van ambtenaren en belangengroepen waardoor het politieke ambacht wordt uitgehold. Dit zei minister Melkert (Sociale Zaken) gisteren in de jaarlijkse Machiavelli-lezing.

Kritiek Zalm op programma PvdA
DEN HAAG, 7 OKT. Minister van Financiën Zalm (VVD) vindt dat de PvdA in haar ontwerp-verkiezingsprogram veel te weinig aandacht besteedt aan lastenverlichting en vermindering van het financieringstekort. ,,Ik zou hier mijn handtekening niet onder zetten'', zei Zalm gisteravond in Den Haag.

Vezels Akzo naar Turks concern
ROTTERDAM, 7 OKT. Het chemie- en farmacieconcern Akzo Nobel brengt zijn te weinig winst opleverende industriële vezels onder in een combinatie met het Turkse conglomeraat Sabanci Holding. Akzo Nobels industriële vezels zijn goed voor 1,6 miljard gulden omzet met 4500 werknemers.

Ontvoerder van Heineken in arrest
AMSTERDAM, 7 OKT. De Amsterdamse politie heeft gisteren de voormalige ontvoerder van Heineken, Cor van Hout, gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie.

Belg aan het hoofd van Grolsch
Bierbrouwer Grolsch komt met ingang van volgende maand onder leiding te staan van een Belgische bestuursvoorzitter: Jacques Troch. De 54-jarige Belg maakte sinds mei dit jaar deel uit van de raad van bestuur. In 1990 maakte Troch al de overstap van het Belgische Interbrew (Dommelsch, Stella Artois) naar Grolsch.

Whitbreadboot maakt noodstop
ROTTERDAM, 7 OKT. De bemanning van de Nederlandse zeilboot BrunelSunergy heeft besloten een noodstop te maken tijdens de eerste etappe van de Whitbreadrace. Het schip kwam zondag op de Atlantische Oceaan in aanvaring met een walvis, die het roer beschadigde. De boot vaart nu naar de Braziliaanse havenstad Recife, waar een nieuw roer wordt gemonteerd. Kaapstad is de aankomstplaats van de eerste etappe.

NRC Webpagina's
7 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)