U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hewlett-Packard kiest Nederland uit voor nieuwe fabriek
Hewlett-Packard gaat een fabriek voor personal computers bouwen in Nederland. De nieuwe fabriek, waarvan HP de vestigingsplaats nog niet bekend wil maken, vergt een investering van 60 tot 65 miljoen gulden en zal bij de start in februari van het volgend jaar werk bieden aan 600 mensen.



Bertelsmann maakt quantumsprong
Bij het Duitse concern Bertelsmann heerst euforie. Het vertrouwen in de toekomst is onbegrensd. Het derde mediaconcern ter wereld ziet veel perspectief in nieuwe media. Het afgelopen jaar groeide de omzet tot 22,4 miljard mark en behaalde het bedrijf voor het eerst een netto winst van meer dan een miljard.



Alfa tech
Hèt nieuws van de voorbije weken in Vlaanderen is het feit dat Microsoft voor 45 miljoen dollar een aandeel van 8 procent heeft genomen in het Ieperse bedrijf Lernout & Hauspie Speech Products (LHSP). LHSP werd precies tien jaar geleden opgericht door Jo Lernout en Pol Hauspie, toen dertigers.



The Box houdt bellers aan het lijntje
,,Het eerste interactieve televisiestation van Nederland'', noemt The Box zichzelf enthousiast, dus maar eens proberen. De gedachte achter The Box is dat je, uit de lijstjes met muziekvideo's, een nummertje kunt kiezen, die je dan per telefoon kan aanvragen.




In het kader van de Wetenschapsdag biedt de Heerlense Sterrenwacht Schrieversheide dit jaar een speciaal programma voor kinderen. Kinderen kunnen hun hun eigen raket bouwen en lanceren. Naar verwachting zullen zo'n 150 kinderen dat volgende week gaan doen. De sterrenwacht beschikt over faciliteiten om modelraketten te lanceren. Bij heldere hemel zullen de telescopen gericht worden op Jupiter en Saturnus.
(www.cuci.nl/hercunet)

NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)