U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Opvanghuis voor Turkse homo's op geheim adres
AMSTERDAM, 24 SEPT. De Turkse homo-organisatie Ipoth opent volgende maand een opvanghuis voor homo's. Het huis is bedoeld voor homo's die zich genoodzaakt zien onder te duiken, omdat zij in hun omgeving niet kunnen uitkomen voor hun seksuele voorkeur. Dit zegt directeur C. Ariklar van Ipoth. Het opvanghuis is gevestigd op een geheim adres in Amsterdam-Zuidoost en biedt ruimte aan drie bewoners voor langere tijd en zes bewoners voor korte tijd.

'Kerken niet in de fout met tenten'
DEN HAAG, 24 SEPT. Kerken overtreden niet de wet door uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak aan te bieden in kerken of, zoals nu bij het Drentse Dwingeloo gebeurt, in tenten. Dat heeft minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) gisteren in de Tweede Kamer gezegd.

Honderdste Europese 'Ariane' gelanceerd
ROTTERDAM, 24 SEPT. Vanmorgen vroeg is vanaf de basis Kourou in Frans-Guyana de honderdste Ariane-raket gelanceerd. Twintig minuten na lift off, 20.58 uur lokale tijd, bracht de Europese draagraket de communicatiesatelliet Intelsat-803 in een baan rond de aarde. Deze moet de capaciteit van het transatlantische telefoon- en televisieverkeer vergroten en zal vijftien jaar in bedrijf zijn.

Kamervoorzitter Bukman verlaat actieve politiek
DEN HAAG, 24 SEPT. Drs. P. Bukman (63), de voorzitter van de Tweede Kamer, verlaat volgend jaar de actieve politiek. Bukman stelt zich niet meer beschikbaar voor een nieuwe termijn als Tweede-Kamerlid. Hij heeft dit laten weten aan CDA-voorzitter Helgers.

Grotere militaire rol voor Japan
TOKIO, 24 SEPT. Japan en de Verenigde Staten zijn overeengekomen hun militaire samenwerking uit te breiden. Kern van de nieuwe veiligheidsovereenkomst is dat Japan nu ook steun zal geven aan het Amerikaanse leger bij een incident buiten Japans grondgebied.

Moskous akkoord over plutonium
MOSKOU, 24 SEPT. De laatste drie fabrieken in Rusland die plutonium voor kernwapens vervaardigen zullen voor het jaar 2000 met Amerikaanse hulp en Amerikaans geld overschakelen op de productie van uraniumstaven voor kerncentrales. Dat hebben de Amerikaanse vice-president Al Gore en de Russische premier Viktor Tsjernomyrdin gisteren in Moskou in een akkoord vastgelegd.

Dolf Brouwers (85) overleden
DEN HAAG, 24 SEPT. De acteur Dolf Brouwers is gisteren op 85-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag overleden. Hij werd vooral bekend als Sjef van Oekel, een creatie die de rest van zijn leven aan hem vast zou blijven zitten.

Van Mierlo: 40 mln voor VN-hof
NEW YORK, 24 SEPT. Nederland biedt de Verenigde Naties 40 miljoen gulden aan om het nog op te richten internationale strafhof voor oorlogsmisdaden ISO in Den Haag te vestigen. Dat heeft minister Van Mierlo gisteren bekendgemaakt in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Houda blijft
DEN HAAG, 24 SEPT. Het Tweede-Kamerlid voor de PvdA H. Houda blijft aan als volksvertegenwoordiger en legt een advies van de fractie op te stappen naast zich neer. Een rapport wees uit dat Houda ten onrechte geen neveninkomsten heeft opgegeven.

NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)