U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Voorstel: zet luchtreiziger in HSL-trein
De milieubeweging wil met de KLM en de Nederlandse Spoorwegen een plan ontwerpen waardoor in de nabije toekomst zoveel mogelijk korte vluchten van en naar Schiphol worden vervangen door reizen per hogesnelheidstrein. KLM en NS hebben positief gereageerd op de uitnodiging van de milieubeweging te praten over een plan dat ertoe kan leiden dat Schiphol binnen de huidige milieugrenzen kan blijven functioneren als thuisbasis van de KLM.


E C O N O M I E :


Beursgang van Holec te elfder ure afgeblazen
De introductie van Holec Holland op de Amsterdamse effectenbeurs is vandaag op het laatste moment afgeblazen. In potentie geïnteresseerde institutionele beleggers vinden het pakket van ruim negen miljoen aandelen dat de Hengelose onderneming wil verkopen te groot.


H O O F D A R T I K E L :


Arme VN
DE OPHEF DIE in New York is gemaakt van de donatie van CNN-baas Ted Turner aan de Verenigde Naties markeert het afglijden van de volkerenorganisatie. De gift van een miljard dollar, te betalen in termijnen, maakt, als dit voorbeeld navolging vindt, de internationale autoriteit tot een werk van barmhartigheid, afhankelijk van particuliere liefdadigheid.


S P O R T :


Dolend PSV karikatuur van zichzelf
Na de pijnlijke nederlaag tegen Dinamo Kiev in de ouverture van de Champions League moet PSV al vrezen voor een figurantenrol op Europees niveau. Maar ook in de Nederlandse eredivisie is de landskampioen vooralsnog een karikatuur van zichzelf.


C O L U M N :


Som der subculturen
Het is zomer 1984. Op het strand van Egmond wordt de jonge eigenaar van een patatkraam getergd door vier ongeveer even oude badgasten. Hij verweert zich, ziet zijn vergissing in, neemt de vlucht, wordt ingehaald en doodgeschopt.


NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1997


Rabobank

Postbank

Come to the fuTUre!

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)