U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Franse en Duitse PTT werken samen
France Télécom en Deutsche T-Mobil willen in eén consortium bieden op een van de twee nieuwe licenties voor mobiele telefonie die dit jaar geveild moeten worden. Dat bevestigen goed ingelichte bronnen bij Nederlandse telecommunicatiebedrijven.



Gelderland krijgt regionale effectenbeurs via Internet
De Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) wil volgend voorjaar beginnen met de Euro Click Market (ECM), een effectenbeurs op Internet. De Internet-beurs is gericht op kleine en middelgrote ondernemingen uit de regio Gelderland.



Tulip schiet met aankoop Commodore eindelijk raak
Na een lange serie missers schoot Tulip gisteren eindelijk weer eens raak. De restanten van het gefailleerde Commodore komen voor weinig geld in handen van de Bossche computerfabrikant. Maar de prijs waartegen Tulip aandelen heeft moeten plaatsen toont dat het bedrijf veel krediet heeft verspeeld. Tulip zal voortaan beloften moeten nakomen.



Steve Jobs weer tijdelijk topman Apple Computer
Steve Jobs is gisteren benoemd tot tijdelijk topman van Apple, de computeronderneming die hij mede heeft opgericht, maar waar hij in 1985 met ruzie vertrok. Apple maakte bovendien bekend dat het onwaarschijnlijk is dat er dit jaar nog een opvolger wordt gevonden voor de vorige topman, Gil Amelio.



Universiteit begint met soap-colleges
Endemol Entertainment BV zal samen met de Universiteit van Amsterdam een reeks colleges verzorgen over het bedrijf. In de 'masterclass' zullen onderwerpen aan de orde komen als de beursgang en de internationale activiteiten van het bedrijf, maar ook programma's als soaps en shows.



Beurskoersen, spectaculaire telexen en de horoscoop
Naar verwachting komt er in de naaste toekomst een Nederlandstalige versie: Bloomberg Information TV is echter in het Engels ook al een opvallende nieuwe vorm van televisiemaken. Rechts bovenin het beeld is een min of meer gebruikelijk televisie-nieuwsprogramma te zien, met een nieuwslezer en journaalbeelden.




Het poldermodel van het paarse kabinet lijkt een doorslaand succes, hoewel er volgens critici te veel structurele problemen blijven liggen. Wie gisteren de Troonrede heeft gemist, kan hem vandaag op de NRC Webpagina's lezen (www.nrc.nl). Verder in het Dossier Rijksbegroting '98 artikelen, commentaren, cijfers en links. De Troonrede is overigens ook in RealAudio te beluisteren bij Internetprovider Vuurwerk: www.vuurwerk.nl/prinsjesdag.

NRC Webpagina's
17 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)