` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kaartjes theater en film niet goedkoper
AMSTERDAM, 17 SEPT. De verlaging van de BTW voor film en podiumkunsten leidt volgens vertegenwoordigers van de twee kunstsectoren niet tot verlaging van toegangsprijzen bij concerten en voorstellingen van toneel, theater en film. Gisteren zei koningin Beatrix in de Troonrede namens het kabinet dat de BTW-verlaging bij de podiumkunsten de ,,toegankelijkheid'' bevordert. Maar volgens de kunstwereld is hooguit sprake van een uitstel van prijsverhogingen.

CDA: meer geld voor zorg, politie en kinderbijslag
DEN HAAG, 17 SEPT. Het CDA wil dat het kabinet extra geld uittrekt voor de kinderbijslag, het beroepsonderwijs, de zorg, versoepeling van de nabestaandenwet, de politie en het AOW-fonds. Dit blijkt uit de alternatieve begroting die de grootste oppositiepartij vanmiddag heeft gepresenteerd

Akkoord bereikt zonder VS over verbod landmijnen
OSLO, 17 SEPT. Vertegenwoordigers van meer dan honderd landen hebben vandaag in Oslo een ontwerpverdrag over een algeheel verbod op landmijnen aangenomen, maar zonder de stem van de VS. De Amerikaanse delegatie zei vanochtend geen compromisoplossing te hebben kunnen vinden. De ontwerptekst, die in december in een formeel verdrag moet worden omgezet, voorziet in een algeheel verbod op landmijnen. De VS wilden een uitzondering maken voor de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Lijfwacht Diana getuigt vrijdag
PARIJS, 17 SEPT. Trevor Rees-Jones, de lijfwacht van wijlen prinses Diana en haar vriend Dodi Al-Fayed, kan vrijdag worden gehoord. Dat hebben justitiële bronnen in Parijs vanmorgen gezegd.

Kritiek OM op advocaat onjuist
DEN HAAG, 17 SEPT. De Amsterdamse officieren van justitie F. Teeven en M. Witteveen hebben volgens de Haagse rechtbank ,,in ernstige mate onzorgvuldig en onrechtmatig gehandeld'' door in het Hakkelaar-proces de advocaat J. Rammelt af te schilderen als mafia-advocaat.

Conflict over affiches Karadzic
SARAJEVO, 17 SEPT. Het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen in Bosnië heeft geleid tot een ernstige crisis binnen de Bosnië-missie van de Europese Veiligheidsorganisatie OVSE. Het conflict gaat over het gebruik van affiches met het portret van Radovan Karadzic.

Akkoord over plan West-Sahara
HOUSTON, 17 SEPT. Marokko en de Saharaanse onafhankelijkheidsbeweging Polisario zijn het in Houston (Texas) eens geworden over een plan om een eind te maken aan het conflict over de toekomst van de Westelijke Sahara.

Winkeliers vrezen valse IJsvogel
ROTTERDAM, 17 SEPT. Talloze winkeliers in het land weigeren het nieuwe biljet van tien gulden, de IJsvogel, in ontvangst te nemen uit angst voor vervalsingen. Volgens de ondernemers is de instructie voor het herkennen van valse biljetten te summier, zo meldt de Nationale Winkelraad.

NRC Webpagina's
17 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)