U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet meldt vooruitgang alom
De economie en de overheidsfinanciën ontwikkelen zich voorspoedig. Dat leidt tot meer banen en creëert ruimte voor investeringen in de infrastructuur. De lasten voor burgers en bedrijven worden verlaagd. Iedereen gaat er volgend jaar in koopkracht op vooruit. Dit zijn de belangrijkste elementen uit de Rijksbegroting voor 1998, die het kabinet vanmiddag heeft gepresenteerd.


E C O N O M I E :


Tulip koopt restanten van Commodore
Computerfabrikant Tulip uit Den Bosch koopt de merknaam en een deel van de inventaris en voorraden van de gefailleerde computerfabrikant Commodore. Ter financiering van de overname en versterking van het eigen vermogen plaatst Tulip bij vermogende particulieren 1,85 miljoen aandelen tegen een prijs van 11,62.


H O O F D A R T I K E L :


Polderglorie...en het verschiet
Het kabinet-KoK kan oprecht tevreden zijn. Met nog een kleine acht maanden te gaan tot de verkiezingen is vandaag een begroting gepresenteerd die er wezen mag. De wijzers staan stuk voor stuk in de goede richting: alles wat moet stijgen stijgt, alles wat moet dalen daalt.


S P O R T :


Voetbalprofessor valt van zijn geloof
Dinamo Kiev, morgen tegenstander van PSV in de Champions League, speelde in de jaren tachtig 'computervoetbal'. Trainer Valeri Lobanovski (58) loodste de Oekraïense club met wetenschappelijke begeleiding naar de Europese top.


B E G R O T I N G :


Per inwoner 27.500 gulden schuld
De uitgaven van het rijk bedragen volgend jaar 219,3 miljard gulden. Het rijk incasseert 201,7 miljard. De staatsschuld stijgt met 18,9 miljard gulden tot 430.651.000.000. Omgerekend bedraagt de staatsschuld bijna 27.500 gulden per inwoner.


Zie ook het Dossier Rijksbegroting '98.

NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 1997

Lotus

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)