U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Henk Spaan attaqueert De Telegraaf
Als Stalin en Churchill tot elkaar konden komen, al was het maar voor even, evenals Nixon en Mao, Begin en Sadat, Den Uyl en Van Agt, dan moet het toch mogelijk zijn dat ook Henk Spaan en Harry Vermeegen hun brouille de brouille laten om weer eens samen een leuk sportprogramma te maken? Waar is de Holbrooke van Veronica die de kiftende partijen aan de onderhandelingstafel zet?


T V   V O O R A F :


Mysterieuze Zwitserse obsessies
Water en vuur behoren tot de voornaamste materialen van de Zwitserse kunstenaar Roman Signer (1938). In de documentaire Signers Koffer - Unterwegs mit Roman Signer van Peter Liechti uit 1995, laat de kunstenaar op het strand van het Italiaanse eiland Stromboli, onder de rook van een vulkaan, een van zijn vuurwerkinstallaties een vulkaan imiteren. Even later steekt hij vlak aan de rand van de krater vuurpijlen af, die gillend in de zwaveldampen verdwijnen.


F I L M   V O O R A F :


Arsenic and old lace
Toen de Hollandse Comedie zeven jaar geleden nog eens het oude kassucces Arsenicum en oude kant ten tonele voerde, met Elsje Scherjon en Ina van Faassen als de twee oude dametjes met hun verraderlijk onschuldige oogopslag, kon alle inzet niet meer verhelen dat het een nogal omslachtig stuk patronaatstoneel was geworden, waarvan het stof en de spinrag nauwelijks meer konden worden weggeblazen. Het was nu net zo gedateerd als de knijpkatten die tijdens één van de scènes enig licht in de duisternis moesten brengen. En het feit dat die twee ragfijne mevrouwtjes in het geniep een hele reeks lijken op hun geweten hadden, baarde weinig opzien meer.

NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)