` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brazilië: wijs besluit minister Van Mierlo
DEN HAAG, 26 AUG. De Braziliaanse ambassade in Den Haag vindt dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Van Mierlo, een ,,wijs'' besluit heeft genomen door op 18 juli af te zien van een verzoek aan Brazilië om over te gaan tot aanhouding van de Surinaamse oud-legerleider Desi Bouterse. Dit heeft de tweede man van de ambassade, Vascon Gilles, gisteren gezegd.

Kamer eens met beperken nachtlawaai
DEN HAAG, 26 AUG. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het voornemen van minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) om de geluidsoverlast van Schiphol gedurende de nacht te beperken. De PvdA heeft wel twijfels over de samenstelling van de maatregelen die Jorritsma voorstelt.

Kohl ziet geen aanleiding voor wijzigen kabinet
BONN, 26 AUG. Bondskanselier Helmut Kohl heeft op de eerste werkdag na zijn vakantie verklaard dat hij ,,geen enkele aanleiding'' ziet zijn kabinet te reorganiseren. ,,Laat dat heel duidelijk zijn'', aldus Kohl, die zei zich geweldig te hebben geërgerd aan alle speculaties over een nieuwe samenstelling van de regering.

De Klerk stapt uit de politiek
JOHANNESBURG, 26 AUG. Oud-president De Klerk van Zuid-Afrika, onder wiens bewind een einde kwam aan de apartheidspolitiek, is afgetreden als leider van de Nationale Partij. Dat heeft een hoge partijfunctionaris vanmorgen laten weten. De Klerk (61) zou later vandaag, op een persconferentie na afloop van een bestuursvergadering van zijn partij, zijn vertrek uit de politiek officieel bekendmaken.

Geweld vergt 117 levens in Algerije
ALGIERS, 26 AUG. Bloedbaden onder dorpelingen in Algerije en een bomaanslag op een markt in Algiers hebben de afgelopen twee dagen in totaal aan 117 mensen het leven gekost. De aanslagen zijn volgens de autoriteiten het werk van islamitische fundamentalisten.

Zwakke opleiding sneller sluiten
ROTTERDAM, 26 AUG. Minister Ritzen (Onderwijs) wil opleidingen op hogescholen en universiteiten die geen goed onderwijs geven, eenvoudiger en sneller tot sluiting kunnen dwingen. Dit staat in het nog vertrouwelijke Hoger Onderwijs- en Onderzoeksplan Plan (HOOP).

Minister: fouten in zaak Lancee
DEN HAAG, 26 AUG. Minister Sorgdrager (Justitie) vindt dat politie en justitie in Groningen fouten hebben gemaakt in de zaak rond de voormalige politiechef van Schiermonnikoog, R. Lancee. Dit schrijft zij in antwoorden op vragen uit de Tweede Kamer.

Schadevergoeding borstprothesen
ROTTERDAM, 26 AUG. Het Amerikaanse bedrijf Dow Corning Inc., dat tot 1992 de grootste producent van silicone borstprothesen ter wereld was, heeft 2,4 miljard dollar gereserveerd (bijna 5 miljard gulden) om de schadeclaims van 200.000 vrouwen af te kopen. Het gaat in circa 50.000 gevallen om vrouwen van buiten de VS.

Florida wint van tabaksindustrie
NEW YORK, 26 AUG. De staat Florida heeft een schikking getroffen met de tabaksindustrie ter waarde van 11,3 miljard dollar. De bedrijven, waaronder Philip Morris en RJR Nabisco, kopen door betaling van dit bedrag lopende rechtszaken over de vergoeding van medische kosten in de staat af.

NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)