U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Russische media in de greep van tycoons
Met het voortschrijden van het kapitalisme raken de Russische media steeds meer in de greep van mediatycoons. Laatste nieuws: de ontslagen hoofdredacteur van de Izvestia gaat een nieuwe krant beginnen.



'Ambassadeur' van Trouw
Na twaalfeneenhalf jaar legt de hoofdredacteur van het dagblad Trouw, J. Greven, zijn functie neer. In een uitndodiging aan de redacteuren van zijn krant om eind deze week zijn jubileum te vieren, kondigde hij zijn vertrek aan.



Updike begint 'interactief verhaal'
Zou dankzij Internet de oude kunst van verhalen vertellen nieuw leven ingeblazen worden? Op de website van de Amerikaanse boekwinkelketen Amazon wordt sinds twee weken aan een 'interactief verhaal' geschreven - een geslaagde publiciteitsstunt van Amazon ('Earths Biggest Bookstore') in de concurrentiestrijd tussen de grote boekwinkelketens.



Van Leer klaagt Akkerman aan
Fluittist Thijs van Leer heeft bij justitie in Haarlem een smaadklacht ingediend tegen gitarist Jan Akkerman. Aanleiding daarvoor is een interview in het Algemeen Dagblad, waarin Akkerman Van Leer ervan beschuldigde dat hij hem ooit zou hebben aangespoord tot drugssmokkel.



Elektronische tv-gidsen
Het is niet moeilijk te bedenken wat de beste elektronische programmagidsen voor televisie zouden zijn: webpagina's, waarop je met een cursor kunt rondscharrelen en de zender of het programma aanklikken waar je naar zou willen kijken. Die verschijnt dan op hetzelfde scherm.



NRC Webpagina's
13 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)