U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De heupslip van Peter van de Pood
Een opvallend ernstige Arjan Ederveen in KRO's Rémi ziet sterren. Hij voelde zich de laatste jaren sterk veranderd. ,,Het heeft te maken met de confrontaties met de dood: mijn broer is overleden en een van mijn beste vrienden. Ik ben erachter gekomen dat het leven simpeler in elkaar zit dan je denkt. Al die vragen over de zin van het leven... dat merk je wel als het zover is.''


T V   V O O R A F :


De wraak op het oude India
Het ligt misschien niet erg voor de hand om het vijftigjarige bestaan van de Indiase republiek te herdenken met een portret van een Indiase monarche, maar in het geval van Gayatri Devi weet de documentairemaker Françoise Levie er aardig mee weg te komen. Nog altijd woont ze in een imposante bungalow met schitterende wenteltrappen en antieke meubelen, haar gazon wordt geknipt door gehurkte tuinlieden en naast de Rolls staat een trotse chauffeur in uniform.


F I L M   V O O R A F :


Woodstock
Het was een partijtje modderworstelen voor een half miljoen Amerikanen, maar het ging de geschiedenis in als de geestverruimende mythe van een nieuw millennium, vol 'love and peace'. Michael Wadleigh's muziekfilm 'Woodstock', de registratie van het driedaagse gelijknamige Amerikaanse popfestival in augustus 1969, werd het hoogtepunt van de hippiegolf, toen die maatschappelijk gesproken allang gebroken en aan het terugrollen was. Maar de mythe 'Woodstock' overleefde, en wie de film nu bekijkt kan de gestileerde viering zien van een jeugdcultuur die sindsdien in de westerse wereld is uitgegroeid tot een vraatzuchtige miljardenindustrie.

NRC Webpagina's
13 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)