` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Optieregeling ruimer; managers zwaarder belast
DEN HAAG, 13 AUG. Om het aandelenbezit onder werknemers te vergroten, wordt de optieregeling verruimd. Voor managers worden de opties die binnen drie jaar te gelde worden gemaakt juist zwaarder belast. Dat is de kern van een wetsvoorstel van VVD-minister Zalm en PvdA-staatssecretaris Vermeend (Financiën) dat morgen in de ministerraad wordt besproken.

Duitse prijs voor Nederlands 'poldermodel'
ROTTERDAM, 13 AUG. De Duitse Carl Bertelsmann-stichting heeft het Nederlandse 'poldermodel' een prijs van 300.000 D-mark toegekend. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en VNO-NCW-voorzitter Hans Blankert zullen de prijs op 18 september gezamenlijk in ontvangst nemen.

Aantal varkens sterk gestegen
ROTTERDAM, 13 AUG. Ondanks de varkenspest die begin februari uitbrak en de daarop volgende ruimingen werd op 1 april in Nederland een recordaantal varkens van meer dan 15 miljoen geteld, 700.000 meer dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het CBS vanochtend publiceerde.

Philips verrast concurrenten
ROTTERDAM, 13 AUG. Philips, Sony en Hewlett-Packard hebben hun concurrenten Hitachi, Toshiba en Matsushita verrast door in Europa certificering aan te vragen voor een eigen standaard voor de digital video geheugen-disc, de zogenoemde dvd-ram. De standaard is niet te combineren met die van de concurrentie, die in april is goedgekeurd, en waarmee ook Philips en Sony hadden ingestemd.

PLO boos over sluiting kantoor
JERUZALEM, 13 AUG. Functionarissen van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO hebben woedend gereageerd op de tijdelijke sluiting van het PLO-kantoor in Washington. Volgens een Palestijnse functionaris komt de sluiting zeer ongelegen, ,,nu Dennis Ross hier probeert het vredesproces nieuw leven in te blazen''.

Overleg op gang in Tadzjikistan
DOESJANBE, 13 AUG. De Tadzjiekse opstandige legercommandant Machmoed Choerdojberdjev en president Imomali Rachmonov zijn vanmorgen op een Russische legerbasis bij de hoofdstad Doesjanbe gesprekken begonnen die een einde moeten maken aan het gewelddadige conflict dat zaterdag begon.

'Mediwiet' tegen kostprijs te koop
HAARLEM, 13 AUG. Coffeeshops gaan tegen kostprijs marihuana verstrekken aan mensen die deze gebruiken als medicijn. Zij krijgen de 'mediwiet' alleen als ze beschikken over een door een arts afgegeven verklaring van geen bezwaar.

Hongerstaker uit Iran drinkt weer
DEN HAAG, 13 AUG. De Iraanse asielzoeker M. Masseri in hongerstaking heeft zich gisteravond laten opnemen in een ziekenhuis in Nijmegen. Hij drinkt weer.

NRC Webpagina's
13 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)