U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De spijtbetuiging van Kluivert
Zijn nieuwe sponsor, Adidas, had hem een mooie, zwarte pet met beeldmerk gegeven en gezegd: ,,Gedraag je, Patrick. Toon 's een beetje berouw, dat willen de luitjes in Holland graag horen. En misschien stelt ome Guus je dan wel weer op in het Nederlands elftal. Da's ook goed voor óns.''


T V   V O O R A F :


Moraliteit in een vrolijk jasje
Aan KRO's Aso-show kleeft een klein beetje de geur van meneer pastoor. Voorbij is de tijd dat een zwartrok middels de uitzendingen van de katholieke omroep het volk kon bevelen wat men moest doen en laten. We leven in een stuurloze wereld, moeten ze bij de KRO gedacht hebben, er is behoefte aan nieuwe richtinggevende instructies voor de kudde. Maar het moet verdekt: het volk duldt geen gezag meer. En het moet gezegd: het resultaat van al dit denkwerk, de 'Aso-show', heeft nog maar heel weinig van een donderpreek. En is alleraardigst om naar te kijken.


F I L M   V O O R A F :


White Mischief
Een apocriefe voetnoot in de filmgeschiedenis wil dat de producent van White Mischief nogal wat overredingskracht heeft moeten aanwenden om op locatie in Kenia te mogen draaien. De Keniase autoriteiten vreesden zich de woede op de hals te halen van Margaret Thatcher, de toenmalige premier van het rijk waartoe ook zij eerder hadden behoord.

NRC Webpagina's
12 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)