U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telefoon legt verbinding op stemgeluid
Iemand bellen zonder een nummer in te toetsen. Dat wordt binnenkort voor eigenaren van digitale draagbare telefoons (GSM's) een reële mogelijkheid. PTT Telecom zal het systeem binnen twee maanden introduceren, concurrent Libertel verwacht er in het laatste kwartaal van dit jaar mee te komen.



Auteurs eisen geld voor tekst op Internet
Drie freelance journalisten hebben gisteren voor de rechtbank in Amsterdam geëist dat bij heruitgave van hun artikelen op cd-rom of op Internet toestemming aan de auteurs wordt gevraagd. Ook zou hiervoor een redelijke vergoeding moeten worden betaald.



Verdere ontwikkeling van spraakherkenning
Eigenaren van digitale draagbare telefoons (GSM's) kunnen vanaf het najaar bepaalde telefoonnummers kiezen zonder hun vingers te gebruiken.



Het nieuwe hacken
De roman Nearly Roadkill van journalist Caitlin Sullivan en kunstenaar Kate Bornstein schetst een somber beeld van de digitale toekomst. Over niet al te lange tijd, aan het begin van de volgende eeuw, zal het Internet in handen zijn van multinationals die het gebruiken als een reusachtig distributiekanaal voor reclame.



NRC Webpagina's
12 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)