U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Schiphol krijgt strikt geluidsregime
Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) wil Nederlandse luchtvaartmaatschappijen zoveel mogelijk ontzien bij maatregelen waarmee zij de overschrijding van de geluidsnormen op Schiphol denkt te beteugelen. Tegelijk dreigt ze met gedeeltelijke of gehele sluiting van Schiphol als de luchthaven niet doortastender optreedt tegen geluidshinder.


E C O N O M I E :


Rotterdamse haven gaat op een record af
De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is in de eerste zes maanden van 1997 gestegen tot 155 miljoen ton, een groei van 6,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Rotterdam stevent daarmee dit jaar op een nieuw record af.


H O O F D A R T I K E L :


Doden en sterven
HET HOOGGERECHTSHOF van de Verenigde Staten heeft - zoals algemeen verwacht - onlangs iedere hulp van artsen bij zelfdoding door ongeneeslijk zieke patiënten afgewezen. Verschillende leden van het Hof gaven overigens te kennen dat het laatste woord over euthanasie in Amerika daarmee niet is gezegd.


S P O R T :


Voorvaderen geven Australische kracht
In de Australische atletiekploeg zitten vier nazaten van de oorspronkelijke bewoners van Australië, de aboriginals. Een van hen, Cathy Freeman, werd gisteravond wereldkampioen op de 400 meter. 'Hopelijk vinden de aboriginals door mijn prestatie hun trots terug.'


NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)