U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De zegenrijke komst van Canal Plus
Als we Kees Jansma mogen geloven, is er op de Nederlandse tv-markt een nieuw station, Canal Plus geheten, neergedaald in een wolk van altruïsme. Dit lieve stationnetje, betoogde Jansma gisteravond nog eens bij Nova, heeft louter het beste met ons voor. Het wil ons niet beroven van onze voetbalsamenvattingen, welnee, het wil ons alleen wat live-wedstrijden aanbieden raison van 59,95 gulden per maand, inclusief decoder.


T V   V O O R A F :


Kunstuitleen te levendig verfilmd
Het is een oude, veelgehoorde klacht: er is te weinig kunst op televisie. De Tros heeft ,,Kunst... omdat het moet'' en de AVRO ,,Tussen kunst en kitsch'' maar daarvan zeggen de omineuze titels voldoende over de belangstelling van de makers. De VPRO en de NPS willen nog wel eens aandacht aan de kunsten besteden, maar dan is het meestal opera, film of literatuur, maar zelden beeldende kunst - ,,te statisch'' zeggen programmamakers en daar valt wat voor te zeggen.


F I L M   V O O R A F :


The Hot Spot
Voor een moderne film noir, zoals de film te boek staat, is The Hot Spot (Dennis Hopper, 1990) veel te kleurig en bevat hij veel te veel seks. Konden typische noir-heldinnen als Joan Crawford, Barbara Stanwyck of Rita Hayworth een sigaret roken op een manier die niets aan de verbeelding overliet, voor Virginia Madsen is die sigaret slechts een flauw opmaatje voor het suggestief langs de broek van Don Johnson naar beneden glijden, terwijl de camera ergens ter hoogte van zijn moeilijk kijkende gezicht blijft hangen. Het is niet eens overtuigende seks.

NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)