U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Hongerende tv-ploeg moet men nieuws toewerpen
Het is niet uitgesloten dat er dezer dagen plotseling een cameraploeg op uw stoep staat. Het gezelschap betreedt uw woonkamer. Een vreemde meneer zegt 'goedemorgen, ik ben Paul', hij doet zijn jasje uit, loopt door naar uw keuken en begint de vaat weg te soppen.


T V   V O O R A F :


Verrassende tweede laag onder zwaar aangezet tv-drama
Niets is wat het lijkt in Small Town USA, de 21-delige serie die de NCRV deze zomer brengt en waarvan vanavond de eerste, extra lange aflevering te zien is. Dat begint al met de titel-sequentie: de traag in elkaar overvloeiende soft-focus beelden met dreinerig muziekje die personages en setting introduceren, wekken de verwachting van een romantische draak, een dertien-in-een-dozijn tv-drama. Maar al in de eerste scène blijkt, dat hier meer aan de hand is. In het stadje Rome, Wisconsin breekt paniek uit als tijdens een schooluitvoering van The Wizzard Of Oz de Tin Man plots dood neervalt. Zijn harnas wil niet los, dus proberen ze hem zo maar te reanimeren, vruchteloos deuken ze zijn blikken borst wat op en neer. Ploink! Small Town USA, de met twee Emmy Awards bekroonde serie die in Amerika al een jaar of vijf geleden werd uitgezonden, heeft humor. Niet de soort die een schaterlach wekt, daarvoor is het allemaal te subtiel, meer een verrassende tweede laag onder de dramatisch zwaar aangezette verwikkelingen.


F I L M   V O O R A F :


The Sicilian
In de categorie volkomen mislukte en tegelijkertijd saaie films komt The Sicilian van Michael Cimino uit 1987 zeker een ereplaats toe. Ik ken het gelijknamige boek van Mario Puzo niet, maar het zal ongetwijfeld mijlenver verheven zijn boven deze wezenloze film, waaraan duidelijk veel geld is besteed.

NRC Webpagina's
18 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)