` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Cambodjaanse prins staakt verzet
SINGAPORE, 18 JULI. Prins Norodom Ranariddh, die begin deze maand werd afgezet als 'eerste' premier van Cambodja na een staatsgreep door co-premier HunSen, geeft het gewapend verzet te gen zijn rivaal op.

Spanning om fusie vliegtuigen
BRUSSEL, 18 JULI. De fusie van de Amerikaanse vliegtuigfabrikanten Boeing en McDonnell Douglas leidt tot toenemende spanning tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. De Amerikaanse president Clinton zei gisteren zich zorgen te maken over mogelijke Europese maatregelen tegen de fusie. De Franse president Chirac waarschuwde juist voor Amerikaanse druk op Europese landen.

Bemanning heeft ruimtestation Mir weer in haar greep
MOSKOU, 18 JULI. Aan de onbeheerste tuimeling van het door stroomstoringen verduisterde Russische ruimteschip Mir is vannacht om twee uur Nederlandse tijd een eind gekomen. Ruim een etmaal nadat de boordcomputer en andere vitale systemen waren uitgevallen, heeft de driekoppige bemanning het ruimtestation weer in haar greep.

VS: permanente zetels in V-raad voor Derde wereld
NEW YORK, 18 JULI. De Verenigde Staten bepleiten drie permanente zetels in de Veiligheidsraad van de VN voor ontwikkelingslanden. De zetels zouden moeten worden bezet door landen in Afrika, Latijns Amerika en Azië. Eerder steunden de VS de toelating van Duitsland en Japan als permanente leden.

Arrestant SFOR naar ziekenhuis
DEN HAAG, 18 JULI. De vorige week door soldaten van SFOR in Servisch Bosnië opgepakte Milan Kovacevic is in een ziekenhuis opgenomen. Een woordvoerder van het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië heeft dat vanmiddag bevestigd.

Ruiming bij 17 varkenshouders
DEN HAAG, 18 JULI. Zeventien varkenshouderijen binnen een afstand van één kilometer rondom het met varkenspest besmette bedrijf in het Gelderse Toldijk zullen preventief worden geruimd. Hiermee wil minister Van Aartsen voorkomen dat de pest zich verder boven de rivieren uitbreidt.

Turks gezin mag debat afwachten
AMSTERDAM, 18 JULI. De Turkse familie Gümüs mag van staatssecretaris Schmitz een maand langer in Nederland blijven. Om het gezin de gelegenheid te geven een debat in de Tweede Kamer over legalisatie af te wachten, hoeft het nu pas 10 september het land te verlaten.

Aanslag op lid van vredesmacht
BANJA LUKA, 18 JULI. In Gradsika, in Servisch Bosnië, is vanmorgen een bom ontploft bij het appartement van een lid van de internationale politiemacht. Dat heeft een woordvoerder van de Verenigde Naties laten weten. Er was alleen materiële schade. Sinds de vredesmacht SFOR met meer energie oorlogsmisdadigers probeert op te pakken, keren veel Bosnische Serviërs zich tegen de vredestroepen.

Proef met jonge gevangenen stopt
DEN HAAG, 18 JULI. Minister Sorgdrager (Justitie) stopt de proef met de zogenoemde Lubbers-kampementen voor jeugdige delinquenten. De proef, tijdens de vorige kabinetsperiode bedacht door oud-premier Lubbers, behelsde het onder streng toezicht werken in de bossen of op het land.

NRC Webpagina's
18 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)